To je to što me zanima!

Privremena sloboda: Marića su pustili iz zatvora na 3 mjeseca

Hrvatski branitelj kaznu je služio u zatvoru u Glini, gdje su ga vratili početkom mjeseca nakon što se više od četiri mjeseca liječio u Zatvorskoj bolnici u Zagrebu
Vidi originalni članak

Hrvatski branitelj Veljko Marić, koji je u Srbiji osuđen na 12 godina zatvora zbog ratnog zločina, pušten je na privremenu slobodu iz zatvora te je na putu prema svom domu, potvrdila je za N1 njegova supruga Marijana Marić.

Kaznu je služio u zatvoru u Glini, gdje su ga početkom mjeseca vratili nakon što se više od četiri mjeseca liječio u Zatvorskoj bolnici u Zagrebu. 

Fotografiju je na svom Facebook profilu objavio Marićev prijatelj Romeo Tunić.

- Hrvatskom branitelju Veljku Mariću odobreno je liječenje u "normalnoj"bolnici. Hvala svima koji su tome doprinijeli. Pozivam hrvatsku Vladu da obavijesti hrvatske branitelje koji se nalaze na "crnoj listi" Srbije da ne prelaze granicu te da srbijanskim vlastima uvjetuje nastavak pregovora s EU ukidanjem članaka 2.i 3.ZORZ-a. - napisala je zastupnica Europskog parlamenta Marijana Petir na svojoj Facebook stranici.

Podsjetimo, hrvatski branitelj Veljko Marić osuđen je u Srbiji na 12 godina zatvora zbog ratnog zločina protiv srpskih civila počinjen 1991. godine u selu Rastovac kod Grubišnog Polja.

Marić je u pritvoru u Srbiji od 18. travnja 2010. kada je po nalogu srpskog Tužiteljstva za ratne zločine uhićen na graničnom prijelazu s Bugarskom. 

Još u studenom prošle godine na sudu u Sisku predao je zahtjev za prekidom kazne zatvora zbog liječenja u drugoj bolnici.

Idi na 24sata

Komentari 137

  • Flo Florko 18.04.2016.

    Ovog Marica osudili na 12 godina a srbendu seselja pustili na slobodu taj svijet nije vise normalan

  • Boksan 18.04.2016.

    Recipročno zbog Šešelja ga treba pustiti skroz

  • Miške 18.04.2016.

    Ne znamo sve o tom slučaju Marić, ali polazimo od toga da je Mirjana Petir savjesno i temeljito proučila spis i sve argumente. Ako ga nakon toga brani, mislim da je nevin.

Komentiraj...
Vidi sve komentare