Obavijesti

News

Komentari 137

Privremena sloboda: Marića su pustili iz zatvora na 3 mjeseca

Privremena sloboda: Marića su pustili iz zatvora na 3 mjeseca
2

Hrvatski branitelj kaznu je služio u zatvoru u Glini, gdje su ga vratili početkom mjeseca nakon što se više od četiri mjeseca liječio u Zatvorskoj bolnici u Zagrebu

VIDEO

Hrvatski branitelj Veljko Marić, koji je u Srbiji osuđen na 12 godina zatvora zbog ratnog zločina, pušten je na privremenu slobodu iz zatvora te je na putu prema svom domu, potvrdila je za N1 njegova supruga Marijana Marić.

Kaznu je služio u zatvoru u Glini, gdje su ga početkom mjeseca vratili nakon što se više od četiri mjeseca liječio u Zatvorskoj bolnici u Zagrebu. 

Fotografiju je na svom Facebook profilu objavio Marićev prijatelj Romeo Tunić.

- Hrvatskom branitelju Veljku Mariću odobreno je liječenje u "normalnoj"bolnici. Hvala svima koji su tome doprinijeli. Pozivam hrvatsku Vladu da obavijesti hrvatske branitelje koji se nalaze na "crnoj listi" Srbije da ne prelaze granicu te da srbijanskim vlastima uvjetuje nastavak pregovora s EU ukidanjem članaka 2.i 3.ZORZ-a. - napisala je zastupnica Europskog parlamenta Marijana Petir na svojoj Facebook stranici.

Podsjetimo, hrvatski branitelj Veljko Marić osuđen je u Srbiji na 12 godina zatvora zbog ratnog zločina protiv srpskih civila počinjen 1991. godine u selu Rastovac kod Grubišnog Polja.

Marić je u pritvoru u Srbiji od 18. travnja 2010. kada je po nalogu srpskog Tužiteljstva za ratne zločine uhićen na graničnom prijelazu s Bugarskom. 

Još u studenom prošle godine na sudu u Sisku predao je zahtjev za prekidom kazne zatvora zbog liječenja u drugoj bolnici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 137
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"