To je to što me zanima!

Priznala čedomorstvo, osudili su je na godinu i osam mjeseci

M.T. je u bolnici rekla kako je rodila, a liječnici su odmah obavijestili policiju. Mrtvu, tek rođenu, djevojčicu policija je našla u dvorišnoj zgradi kuće u Frkljevicima
Vidi originalni članak

Općinski sud u Požegi u ponedjeljak je nepravomoćno osudio M.T. (35) iz Frkljevaca na godinu i osam mjeseci zatvora zbog čedomorstva. Suđenje je bilo zatvoreno za javnost. 

Podsjetimo, mlada žena je nakon čedomorstva došla u Opću županijsku bolnicu u Požegi i zatražila pomoć. Bolničkom osoblju tada je rekla da je tijekom poslijepodneva rodila, o čemu su oni obavijestili policiju. Mrtvu tek rođenu djevojčicu policija je pronašla u dvorišnoj zgradi obiteljske kuće u Frkljevcima, a obdukcijom je utvrđeno da je rođena živa.

M.T. priznala je da je ubila svoje tek rođeno dijete. Patolog je potvrdio da je dijete nakon poroda bilo živo 10 do 15 minuta, a psihijatar je ustvrdio da je majka u trenutku čedomorstva mogla shvatiti značenje svog postupanja te vladati svojom voljom.

– Ispitani su i članovi njezine obitelji s kojima je živjela u istom dvorištu, majka, sestra i bratova supruga. Utvrđeno je da oni nisu sudjelovali u počinjenju kaznenog djela – rekla je sutkinja Ilka Leko. 

Za ovo kazneno djelo zakon predviđa kaznu od jedne do osam godina zatvora. Minimalnu izrečenu kaznu sutkinja je obrazložila zbog nekoliko olakotnih okolnosti, pa je tako navela da je čedomorka priznala kazneno djelo i da prije nije kažnjavana.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • nikola1121953 31.01.2012.

    Opet, i ponovno se pitam - tko smo mi da joj sudimo. Što je tu ženu navelo na tako nešto, to najbolje zna ona. A ako ima imalo savjesti, neće joj biti nositi se s tako strašnom činjenicom cijeli život. Što će joj biti posljednja misao svako veče prije spavanja, i prva nakon sna. Nebih joj bio u koži.

  • Prva Proleterska_1 31.01.2012.

    Ovaj sudija je čisti idiot. Nigdje u civiliziranom svjetu, se ne sudi porodiljama za ućinjeno do tri dana posle porođaja

  • smuks 31.01.2012.

    dijete se tek rodilo i bilo je zivo nekakvih 10-15 min,sto znaci da je i ono bilo čovjek!!! npr.ja ubijem susjeda i oderu me 20 godina. mozda smo se posvađali,mozda potukli,možda je on napravio bilo sta da me izrevoltira da ga ubijem, ali tek rođena beba,sta ona moze da napravi da je vlastita majka ubije ili uguši i za to dobije kaznu manju od 2 godine...bravoo pravda je zadovoljena...

Komentiraj...
Vidi sve komentare