To je to što me zanima!

Probušili gume na 46 auta po Rijeci pa im nudili popravak. Na krpanju zgrnuli tisuće eura

Riječ je o osobama (25, 28 i 35) za koje je utvrđeno da su tijekom prošle godine u Rijeci, u dogovoru za ostvarivanjem protupravne imovinske koristi, bušili pneumatike na osobnim vozilima veće vrijednosti
Vidi originalni članak

Nakon višemjesečnog i opsežnog istraživanja djelatnika PU primorsko-goranske otkrivena su trojica hrvatskih državljana koje su sumnjiči za kaznena djela oštećenja tuđe stvari i poticanje na te delikte, objavila je policija.

PRIJAVILI GA Policija privela 70-godišnjaka: Na koprivničkom području 'dilao' amfetaminske tablete

Riječ je o osobama starosti 25, 28 i 35 godina za koje je utvrđeno da su tijekom prošle godine u Rijeci, u razdoblju od ožujka do kraja rujna, u dogovoru za ostvarivanjem protupravne imovinske koristi, bušili pneumatike na osobnim vozilima veće vrijednosti. Time su 46 hrvatskih i stranih državljana ukupno oštetili za najmanje 11.800 eura.

Osumnjičeni 35-godišnjak i 28-godišnjak su, k tome, 25-godišnjaka poticali na ove delikte za novčanu naknadu, a koju će dobiti nakon što oni oštećene pneumatike na vozilima zamjene i poprave. Naime, oni su kao obrtnici vulkanizerskih radova dosjetili se da će nakon bušenja guma kružiti po mjestima događaja specijaliziranim i opremljenim vozilom za  vulkanizerske radove i tako oštećenim vlasnicima vozila neposredno pružiti brzu uslugu popravka. Pri tome su tu uslugu naplaćivali u većem iznosu od uobičajene cijene i tako stekli oko 2.600 eura.

U DOGOVORU S VRŠNJAKOM Uskok pokrenuo istragu protiv policajca (34): 'Puštao je strane radnike bez dozvole na granici'

U sklopu istraživanja, a temeljem naloga Županijskog suda u Rijeci, provedene su pretrage doma i prostora, kao i vozila kojima se koriste 35-godišnjak i 28-godišnjak na širem području Rijeke, te je pronađeno i oduzeto više predmeta koji se dovode u vezu s bušenjem guma.

Nakon okončanog kriminalističkog istraživanja kazneno su prijavljena sva trojica osumnjičenika, a 35-godišnjak i 28-godišnjak i za kazneno djelo poticanje, te su njih dvojica, uz kaznenu prijavu državnom odvjetništvu, predani pritvorskom nadzorniku.

  

Idi na 24sata

Komentari 10

  • samocenzura 12.01.2024.

    vulkani nemaju veze sa tim nego to je bolest namjerno..

  • TVP 12.01.2024.

    Odmah u zatvor pa neka tamo rade…..

  • HerojTito5 12.01.2024.

    eto ima posla samo tko hoće radit

Komentiraj...
Vidi sve komentare