To je to što me zanima!

‘Prodajem pušku i uz nju poklanjam čak 700 metaka...’

ZAOSTALOG ORUŽJA JOŠ IMA: ‘Manje oružja, manje tragedija’ naziv je akcije policije koja poziva sve da dragovoljno predaju nelegalno oružje. Ako ga sami predaju, neće ih prijaviti
Vidi originalni članak

Internetske oglasnike svakodnevno posjećuju ljudi koji se pokušavaju riješiti stvari. S trendom je narasla ponuda koja se nekad doslovno graniči s legalnim. Tako muškarac prodaje svoju Sig Sauer SG550 poluatomatsku pušku koju civili ne bi smjeli imati.

- Radi se o vrhunskoj puški koju koristi profesionalna vojska diljem svijeta. Puška je korištena u domovinskom ratu - napisao je u oglasu najvjerojatnije njezin vlasnik. Za nju traži 13.000 kuna, a kupac će uz nju dobiti set za održavanje, 700 metaka i optički ciljnik Zeiss Diavari. Osim novca, moguća je zamjena za motocikl. Napomenuo je kako ju je moguće kupiti samo ako kupac posjeduje valjanu nabavnu dozvolu. Kako držanje ovakve puške inače nije legalno, moguće je da vlasnik za nju ima sportsku dozvolu te je koristi na natjecanjima. Unatoč tome, policija je prema ovakvoj vrsti oružja neumoljiva te bi mogla zabraniti prodaju.

- Oružje navedenih karakteristika, temeljem Zakona o oružju, svrstava se u oružje kategorije A - zabranjeno vatreno oružje. Slijedom navedenog, izvješćujemo Vas da će ovo Ministarstvo, ako utvrdi da je oružje registrirano, poduzeti sve potrebne mjere i radnje radi oduzimanja navedenog oružja te sprečavanja njegove prodaje - kažu u MUP-u. Ove godine zaplijenili su 72 komada oružja te kategorije i više od 71 kilograma eksploziva.     

Idi na 24sata

Komentari 46

  • petar59 03.08.2017.

    Da sam sad u Hrvatskoj ja bi je kupio,jer neka je. Ipak imamo susjede kakve imamo,trebat ce se braniti opet.

  • 02.08.2017.

    Prodaj Kimu u s.koreju , neka i on ima jednu .

  • crazy mind 02.08.2017.

    covjek mora stvarno biti barem naivan kada razmislja da ce se zastititi ako ga netko napadne vatrenim oruzjem, pogotovo je bedastoca tvrdnja da je puska oruzje za samoobranu. kako sam vecinu zivota nosio (legalno) oruzje covjeku kada se nade pred uperenom cijevi bas i ne pada na pamet potezati utoku ili pusku. misljenja sam da je najbolji model u nekim skandinavskim zemljama. hoces biti lovac?- moze puska se cuva u prostorima drustva i ti je lijpo uzmes kada ides u lov. mozes je svaki dan glancati od jutra do sutra ali samo tamo. hoces biti clan streljackog drustva?-moze ali oruzje drzis u prostorima drustva. drzanje oruzja u kuci je debilizam i izvor potencijalne ugrozbe

Komentiraj...
Vidi sve komentare