To je to što me zanima!

Prodavao je kamione koji ne postoje: Ide u istražni zatvor

Muškarac (60) kao direktor hrvatskog trgovačkog društva od travnja do lipnja 2020. na raznim internetskim stranicama neistinito je oglašavao i nudio za prodaju nepostojeća teretna vozila
Vidi originalni članak

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je nakon provedene istrage  15. rujna podiglo optužnicu protiv 60–godišnjeg talijanskog državljanina i trgovačkog društva u kojem je okrivljenik odgovorna osoba, a zbog počinjenja kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja isprava. 

Optužnicom se stavlja na teret da je 60–godišnjak kao direktor hrvatskog trgovačkog društva od travnja do lipnja 2020. godine, na području grada Poreča, u cilju da za to trgovačko društvo pribavi nepripadnu imovinsku korist, na raznim internetskim stranicama neistinito oglašavao i nudio za prodaju nepostojeća teretna vozila, o čemu smo već izvješćivali. 

U PRITVORU JE Talijan prodavao teretna vozila koja ne postoje i uzimao novac

Podsjetimo, na te se oglase javilo dvoje državljana Iraka, jedan iz Egipta i Francuske, koji su kao predstavnici inozemnih trgovačkih društava stupili u kontakt sa 60–godišnjakom koji im se predstavljao lažnim imenom te im predočio i lažnu osobnu iskaznicu, kao i lažne predračune i lažnu dokumentaciju teretnih vozila.

Strani državljani su potom, vjerujući u istinitost njegovih navoda i predočene im dokumentacije, na ime kupnje teretnih vozila na račun hrvatskog trgovačkog društva koje okrivljenik zastupa, uplatili dogovorenu kupoprodajnu cijenu, nakon čega im dotični nikakva teretna vozila nije isporučio. Opisanim je djelom, tereti ga odvjetništvo, na štetu inozemnih trgovačkih društva pribavio nepripadnu imovinsku korist u iznosu od ukupno 625.000 kuna.

Općinski sud u Pazinu je stoga na temelju prijedloga Općinskog državnog odvjetništva, odredio talijanskom državljaninu istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 22.09.2020.

    trebaju u zatvor oni koji su kupili kamione😂😂😂😂

  • slovenac xtreme 22.09.2020.

    Ta firma ima ime,naziv ,npr Janaf,Petek...i sl

Komentiraj...
Vidi sve komentare