News

Komentari 1

Talijan prodavao teretna vozila koja ne postoje i uzimao novac

Talijan prodavao teretna vozila koja ne postoje i uzimao novac

Budući da je nakon zaprimanja uplata, 59-godišnjak prekidao daljnju komunikaciju s kupcima, a kako vozila nisu stizala, policija je zaprimila dvije prijave stranih državljana

Porečka je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila da je 59-godišnji talijanski državljanin počinio dva kaznena djela prijevare u gospodarskom poslovanju i dva kaznena djela krivotvorenja isprava.

Muškarca se sumnjiči da je od travnja do lipnja ove godine putem raznim internetskih oglasa, kao odgovorna osoba pravne osobe sa sjedištem u Poreču, nudio na prodaju nepostojeća teretna vozila. Kada bi postigao dogovor s kupcima, 59-godišnjak bi im slao krivotvorene predračune i krivotvorenu dokumentaciju od vozila, nakon čega bi mu kupci na račun pravne osobe uplaćivali predujam ili cijeli iznos za vozila. Budući da je nakon zaprimanja uplata, 59-godišnjak prekidao daljnju komunikaciju s kupcima, a kako vozila nisu stizala, policija je zaprimila dvije prijave stranih državljana o mogućoj prijevari i počela tragati za počiniteljem. Muškarac je uhićen 16. lipnja na graničnom prijelazu Kaštel, a provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je počinio gore navedena kaznena djela te je na taj način oštetio 43-godišnjeg državljanina Iraka i pravnu osobu sa sjedištem u Egiptu za više od 400 tisuća kuna.

Osumnjičeni je po dovršetku istrage 17. lipnja u popodnevnim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.
 

Najčitaniji članci