To je to što me zanima!

Profesor opet u pritvoru zbog bludničanja nad pokćerkom

Sveučilišni profesor je kolegama ispričao kako ima problema sa suprugom, kako nisu u dobrim odnosima te se navodno spore i oko imovine. Prijavljen je i 2011.
Vidi originalni članak

Svi smo zatečeni. To je sad već druga prijava zbog čega svi već pomalo sumnjaju je li on doista možda to počinio, kazao nam je dekan zagrebačkog fakulteta na kojemu radi 39-godišnji profesor K. G. osumnjičen za bludničenje nad pokćerkom (14). 

Profesor je prije dva tjedna po drugi put završio u pritvoru zbog sumnje da je djevojčicu neprimjereno dirao po intimnim dijelovima tijela. Djevojčica se navodno povjerila majci o tome što joj je očuh napravio te je ona sve prijavila policiji. Zbog istog kaznenog djela sumnjičili su ga 2011. godine, no prijava je odbačena jer je njegova supruga, majka djevojčice, nagovorila kćer da povuče iskaz.

- Mi se nadamo da je i ovaj put možda došlo do kakvog nesporazuma između supružnika ili nekakve svađe - objasnio je dekan.

Naime, profesor je kolegama ispričao kako ima problema sa suprugom, kako nisu u dobrim odnosima te se navodno spore i oko imovine. Tvrdio je da iza prijave stoje njihovi narušeni odnosi. Sa suprugom ima zajedničko dijete, sina.

Dekan kaže i da fakultet još nije dobio nikakvu službenu obavijest niti od policije ni od odvjetništva o provođenju istrage. O svemu je razgovarao i s profesorovim roditeljima, koji su ga posjetili u četvrtak.

- Oni su u šoku, plaču i ne mogu vjerovati - kazao je. Dodao je da se čuo s rektorom te da, prema pravilniku, profesora ne mogu kazniti dok ne dobiju pravomoćnu presudu, kakva god ona bila. To znači da ga ne mogu suspendirati niti mu dati otkaz do sudskog epiloga slučaja. 

Na funkciju voditelja jednog od Zavoda, koju je obnašao pritvoreni profesor, privremeno su postavili drugog voditelja. Kad se vrati na fakultet predložit će mu da podnese ostavku. Iz policije, kao ni iz Općinskog državnog odvjetništva nisu željeli komentirati slučaj jer je riječ o kaznenom djelu na štetu maloljetne osobe

Idi na 24sata

Komentari 43

  • tom milles 15.02.2013.

    Da je profa zaista curicu nedolično dodirivao tada njena majka nebi nju nagovarala da povuče onu predhodnu prijavu već bi na istoj ustrajala sve do konačne osude toga navodnog pedofila.Ako pak majka sigurno zna da je bilo neprimjerenoga ponašanja njenoga muža spram pokćerke onda sa tom majkom zaista nešto nije u redu jer nikako nakon tog događaja nije smijela ostati u zajedničkom domaćinstvu sa suprugom.Svaka bi se odgovorna majka žestoko suprostavila svakom vidu napastvovanja vlastite kćeri.

  • larney 14.02.2013.

    ne osuđujte jer ne znate cijelu priču.. čovjek nije kriv i mala će opet povući iskaz, pazite šta vam kažem.. sve je ovo namještaljka, po drugi put.. a razloge ne bi vjerovali.

  • saverb123 14.02.2013.

    oboje na detektor lazi, i da se mala ne skriva iza toga da je djete

Komentiraj...
Vidi sve komentare