Obavijesti

News

Komentari 43

Profesor opet u pritvoru zbog bludničanja nad pokćerkom

Sveučilišni profesor je kolegama ispričao kako ima problema sa suprugom, kako nisu u dobrim odnosima te se navodno spore i oko imovine. Prijavljen je i 2011.

VIDEO

Svi smo zatečeni. To je sad već druga prijava zbog čega svi već pomalo sumnjaju je li on doista možda to počinio, kazao nam je dekan zagrebačkog fakulteta na kojemu radi 39-godišnji profesor K. G. osumnjičen za bludničenje nad pokćerkom (14). 

Profesor je prije dva tjedna po drugi put završio u pritvoru zbog sumnje da je djevojčicu neprimjereno dirao po intimnim dijelovima tijela. Djevojčica se navodno povjerila majci o tome što joj je očuh napravio te je ona sve prijavila policiji. Zbog istog kaznenog djela sumnjičili su ga 2011. godine, no prijava je odbačena jer je njegova supruga, majka djevojčice, nagovorila kćer da povuče iskaz.

- Mi se nadamo da je i ovaj put možda došlo do kakvog nesporazuma između supružnika ili nekakve svađe - objasnio je dekan.

Naime, profesor je kolegama ispričao kako ima problema sa suprugom, kako nisu u dobrim odnosima te se navodno spore i oko imovine. Tvrdio je da iza prijave stoje njihovi narušeni odnosi. Sa suprugom ima zajedničko dijete, sina.

Dekan kaže i da fakultet još nije dobio nikakvu službenu obavijest niti od policije ni od odvjetništva o provođenju istrage. O svemu je razgovarao i s profesorovim roditeljima, koji su ga posjetili u četvrtak.

- Oni su u šoku, plaču i ne mogu vjerovati - kazao je. Dodao je da se čuo s rektorom te da, prema pravilniku, profesora ne mogu kazniti dok ne dobiju pravomoćnu presudu, kakva god ona bila. To znači da ga ne mogu suspendirati niti mu dati otkaz do sudskog epiloga slučaja. 

Na funkciju voditelja jednog od Zavoda, koju je obnašao pritvoreni profesor, privremeno su postavili drugog voditelja. Kad se vrati na fakultet predložit će mu da podnese ostavku. Iz policije, kao ni iz Općinskog državnog odvjetništva nisu željeli komentirati slučaj jer je riječ o kaznenom djelu na štetu maloljetne osobe

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.