To je to što me zanima!

Progovorila o mobingu na poslu pa dobila otkaz u trgovini Boso

Ivanka Dujmić, koja je za emisiju Provjereno progovorila o strahotama koja je proživljavala na poslu prodavačice u trgovačkom lancu Boso u ponedjeljak je dobila otkaz
Vidi originalni članak

Ivanka Dujmić iz Vinkovaca, koja je za emisiju Provjereno progovorila o strahotama koja je proživljavala na poslu prodavačice u trgovačkom lancu Boso u ponedjeljak je dobila otkaz.

Ivanka je ostala šokirana kada joj je u ponedjeljak ujutro stigla preporučena pošiljka u kojoj je bio otkaz. U odluci o otkazu  stoji kako joj je otkaz ugovora o radu uručen zbog zatvaranja poslovnice Lapovci 4 i negativnog poslovanja firme.

Podsjetimo Ivanka je za Provjereno posvjedočila o nezamislivim uvjetima u kojima rade radnici u toj tvrtki.

Direktor Bosiljko Stanić ih kažnjava po 200 do 300 kuna za sve i svašta tvrde. Robnu marku te tvrtke ne mogu vraćati na skladište ukoliko je ne prodaju ili joj istekne rok, pa su je prisiljeni kupovati. A u startu moraju svaki mjesec potrošiti određeni iznos u trgovini, i to onaj koji je direktor odredio! Nakon što su iz Provjerenog upitali direktora zašto djelatnici moraju potrošiti 700 kuna mjesečno on je odgovorio: 'Slušajte me, da li stado misli ili predvodnik stada misli?'.

Brojni dokumenti procurili su iz te tvrtke koji potvrđuju sve ono što djelatnici govore.

 

Idi na 24sata

Komentari 395

  • darmopil 07.07.2016.

    nesto alicna robija ko u HAIX mala subotica

  • 05.07.2016.

    Mirko u pravu si samo dajte imena ova zene i sefa pa cemo objaviti adrese njihove i predati ih isilu npa ce se vidjeti koliko ce dugo ostati u ovom zivotu-bravo mirko

  • AnđelaRalić 05.07.2016.

    I sama sam žrtva mobinga, u Županijskom sudu u Bjelovaru, još 1999. Otkaz mi uručen po dostavljaču, nakon raznih gadosti od strane tadašnjeg predsjednika Vladimira Gredelja, koji je radno mjesto voditeljice ureda predsjednika namijenio Mirjani Hanžeković iz Sv. Petra Čvrsteca, koja u to vrijeme nije imala VŠS, za to radno mjesto. Nije raspisan niti interni natječaj. Mene i moju djecu ostavilo se bez egzistencije. U to vrijeme, preko intimnih odnosa, uposlio je jednu djelatnicu Općinskog suda, koja je tamo dobila otkaz. Odvjetnik, kojeg sam angažirala, se prodao, tj. krivo usmjerio tužbu, iz razloga što mu je supruga, u svojstvu šefice računovodstva Općinskog suda počinila kazneno djelo, pa mu je V. Gredelj obećao zastaru u odnosu na nju, ako sredi mene. Tada je i sucu B. Ivercu, sada pok., rekao "sredi ju kako god znaš", nakon čega su mi montirali dva disciplinska postupka. Možda sam pogriješila što nisam htjela tužiti djecu i nasljednike odvjetnika A. Jelića, smatrajući da nisu kriva, ali ostvarili su materijalnu dobit. Kao što to biva u našoj "pravnoj" državi, vrana vrani oči ne vadi pa imamo i pravosudnu mafiju, koja provodi pravo nad "stokom sitnog zuba". A pravo i pravda su dva različita pojma. Netko je sakrio pravdu i zamotao ju u zakone. Svi znamo tko je ovaj narod prvi nazvao stokom sitnog zuba i rekao "imamo Hrvatsku". Zna se i tko sve ima tu devastiranu Hrvatsku, iako ne možemo trpati sve u isti koš. Zakoni postoje, ali se ne primjenjuju na sve jednako.

Komentiraj...
Vidi sve komentare