To je to što me zanima!

Projektom Crvenog križa 'Tu smo za vas' pomoć će dobiti više od 340 ljudi s područja Osijeka

Projekt je vrijedan 450 tisuća kuna, a novac je osiguralo Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike
Vidi originalni članak

Projektom "Tu smo za vas", koji je protekle tri godine provodio osječki Crveni križ, osigurana je volonterska pomoć za više od 340 ljudi, uglavnom starije životne dobi, u rješavanju svakidašnjih problema na području Osijeka i okolnih općina.

Projekt je vrijedan 450 tisuća kuna, novac je osiguralo Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a provodio se u partnerstvu s općinama Ernestinovom, Vladislavcima i Šodolovcima, istaknuto je u srijedu na završnoj konferenciji projekta.

VELIK PRILJEV IZBJEGLICA Crveni križ upozorava: Moguća je humanitarna katastrofa na granici Sudana i Čada zbog rata

Ravnateljica osječkoga Gradskog društva Crvenog križa Martina Hećimović rekla je da se projektom željelo umrežiti lokalne volontere koji će najstarijim članovima zajednice pomagati u svakidašnjim poslovima, poput odlaska u prodavaonicu po namirnice, plaćanja računa, odlaska u ljekarnu po lijekove, prijevoza liječniku i ostalih aktivnosti koje korisnici ne mogu obavljati zbog životne dobi ili teže pokretljivosti.

Projekt je, istaknula je, krenuo iz potreba koje su se javile tijekom pandemije koronavirusa i lockdowna. Upravo su tada volonteri bili pomoć svim starijim osobama, koje su bile pozivane da ostanu kod kuće i čuvaju zdravlje, pa smo, uz ostale aktivnosti, tijekom pandemije otvorili SOS telefon i telefon za psihosocijalnu potporu, objasnila je Hećimović.

VODOSTAJ KUPE OPADA FOTO Vatrogasci i Crveni križ evakuirali staricu iz poplavljene kuće u karlovačkom Selcu

Podsjetila je da je u projekt bilo uključeno 40-ak volontera, a osim na području Osijeka, cilj je bio provoditi ga i u ruralnim sredinama pa su partneri u njegovoj provedbi bile okolne općine Ernestinovo, Vladislavci i Šodolovci, gdje se ta potreba pokazala iznimno velikom.

- Drago nam je da smo kroz ovaj projekt uspjeli dodatno promovirati i naglasiti važnost dobrosusjedske pomoći. Prije desetak dana prijavili smo drugu fazu projekta, koja bi također trebala biti trogodišnja. Nadamo se da će nadležno Ministarstvo to prepoznati, da ćemo dobiti i nešto veća sredstva kako bismo mogli uključiti veći broj osoba u potrebi- istaknula je Hećimović.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare