To je to što me zanima!

Prolaznici pretrnuli od straha: Opasni poskok usred Zagreba

Strah na Remizi: Otrovnicu dugu oko 40 centimetara u petak su zamijetili prolaznici na Fallerovu šetalištu u Zagrebu. Prolaznik ga je uspio snimiti prije nego je otišao
Vidi originalni članak

Majka je bila u šetnji s bebom u kolicima. Zastala je čim je ugledala zmiju i vratila se.

Tako je bilo u petak popodne u Zagrebu na Fallerovu šetalištu, na nasipu uz potok kraj Remize. Čitatelj Robert spazio je zmiju koja ga je šarama podsjetila na poskoka.

- Na glavi iznad usta jasno se vidio rog, specifičan za poskoke kod nas - kaže Robert, koji se nije htio približavati zmiji, ali ga je uspio snimiti. Poskok je krenuo prema neboderu, a onda nestao u travi. 

Dvije su mogućnosti. Jedna je da je poskok nekako došao u nekom vozilu pa je ispao, a druga je da ga je netko tko zmiju drži kao kućnog ljubimca namjerno ondje pustio

Robertu nije jasno odakle poskok u urbanom naselju, koje nije njegovo prirodno stanište. Nije to jasno ni dr. Zoranu Tadiću s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu.

- Dvije su mogućnosti. Jedna je da je poskok nekako došao u nekom vozilu pa je ispao, a druga je da ga je netko tko zmiju drži kao kućnog ljubimca namjerno ondje pustio. U svakom slučaju, poskoci najbliže Zagrebu žive u svojem prirodnom staništu na Medvednici iznad Gajnica - pojasnio je dr. Tadić.

Dodao je kako se građani ne trebaju bojati da će se poskok ondje razmnožavati ili udomaćiti.

- Možda nešto hrane za njega i ima, poput kojeg guštera ili miša, ali on ne može preživjeti jesen zbog toliko vlage pokraj potoka jer mu ona smeta - kaže dr. Tadić.

Ne približavajte se zmiji i ne dirajte je

- Ako uočite poskoka, nazovite Higijensku službu Veterinarskog fakulteta kako bi ga ulovili i živog odnijeli u prirodno stanište - savjetuje stručnjak za zmije Zoran Tadić.

Idi na 24sata

Komentari 185

  • samoRoBo 05.09.2014.

    Isusek! Pa sad Zagrebčanci ne buju više kopali svoj grunt...svi se buju pogospodili...Jadan zagreb sve će ih poskok izujedati,,,svi će poumirati....bože čuvaj nan bandića, on je moj idol...on će srediti poskoka, hercegovac je to, a toga u ercegovni ima kolko oš'

  • JožaGulikoza 03.09.2014.

    pustite poskoka na miru,ni on vas neće dirati.....poskok je korisna životinja,kao i sve,više manje......svaka postoji na ovom svijetu iz nekog razloga....jedino za krpelje baš nisam siguran.....a takvih je najviše u politici.. :D

  • stefi defi 03.09.2014.

    **** Admin **** : Poštovani, molimo vas da isključite Caps Lock kao i svi ostali komentatori na portalu. Lp

Komentiraj...
Vidi sve komentare