To je to što me zanima!

Deaktivirali bombu u Berlinu, ali ne zna se koliko ih još ima

Njemačka: Prije nego što su krenuli s deaktivacijom avionske bombe teške 100 kilograma morali su evakuirati domove u blizini željezničkog kolodvora u Berlinu
Vidi originalni članak

Njemački pirotehničari uspjeli su deaktivirati rusku avionsku bombu iz II. svjetskog rata koja je u srijedu prouzročila kaos na ulicama Berlina. Bombu tešku 100 kilograma pronašli su stručnjaci rutinskom kontrolom prije izvođenja građevinskih radova kraj glavnog željezničkog kolodvora. 

Prije nego što su krenuli s deaktiviranjem, morali su evakuirati na desetke domova u centru grada i ukupno 839 ljudi, piše CNN. Tisuće radnika kasnilo je na posao jer su ceste bile zatvorene, a vlakovi kasnili. Stvorile su se kilometarske kolone.

Vjeruje se kako diljem zemlje postoji tisuće zakopanih bombi. U eksploziji jedne 2010. godine, poginulo je troje ljudi. Policijski glasnogovornik rekao je kako  bomba nije najveća koju su Saveznici koristili u ratu, ali bi prouzročila štetu stotinama metara oko područja eksplozije. Dodao je kako je deaktivaciju otežala i hrđa koja se stvorila tijekom godina. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • crazy mind 03.04.2013.

    a sto mislite da je cijela drzava pregledana sa detektorima za dubinsko sondiranje. pregledavaju se tereni prije gradnje (dubljih iskopa). preskup proces da bi se pregledao svaki metar drzave

  • Šarlota 03.04.2013.

    Otkrili su rezultat svog nemara nakon 68 godina??? To isto mi ostavljamo u nasljeđe svojoj djeci.

  • LongliveUSAforever 03.04.2013.

    To je sigurno bomba zaostala iz 2 svj. rata,,,nisu naši gastarbajteri bauštelci dobro pocistili ruševine u Berlinu kada su nakon rata tamo krajem 40-ih otišli na privremenom radu u Njemackoj:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare