To je to što me zanima!

Promuklog Plenkovića kašalj prekidao u govoru: 'U četvrtom valu svirat će se ofsajdi i penali'

Ako smo osigurali sredstva za plaće, omogućili da zdravstveni sustav nikad ne kolabira, osigurali sredstva za razvoj, onda je najmanji doprinos svakog od nas da se cijepimo, kaže Plenković
Vidi originalni članak

Premijer Plenković u ponedjeljak ujutro govorio je na konferenciji o 30 godina hrvatske samostalnosti koja se održava u hotelu Westin gdje se, među ostalim, osvrnuo na koronakrizu i iskoristio priliku da građane pozove da se cijepe protiv koronavirusa. Tijekom obraćanja često ga je prekidao kašalj i cijelo vrijeme je govorio izrazito promuklim glasom.

Plenković je rekao da će Hrvatska uskoro obilježiti osam godina ulaska u EU nakon napornih pregovora te pobrojao prednosti članstva. Spomenuo je i hrvatsko predsjedanje Vijećem EU u prvoj polovici 2020. godine, ali se osvrnuo i na postignuća svoje Vlade u posljednjih pet godina. 

- Radimo na bojim uvjetima života na svim prodručjima Hrvatske, posebno u brdsko planinski područjima, pokrenuli smo i projekt Slavonija, Baranja i Srijem gdje već vidimo opipljive rezultate. Njegujemo kulturu sjećanja. Gradimo konkuirentno gospodarstvo, tri godine za rednom imamo proračunski višak, ali u vrijeme vlade SDP-a manjak se povećavao - nabrajao je premijer, javlja dnevnik.hr.  

'PREVLADAT ĆE OSTALE' Trobonjača: 'Jedna doza cjepiva ne pomaže, delta-soj izbjegava imunost, zato trebaju 2 doze'

Osvrnuo se i na aktualnu COVID krizu i rekao kako pitanje cijepljenja više nije pitanje zdravstva i osobnog izbora, već gospodarsko i financijsko pitanje. 

- Nitko ne može reći da nije informiran, ako smo osigurali sredstva za plaće, omogućili da zdravstveni sustav nikad ne kolabira, osigurali sredstva za razvoj, onda je najmanji doprinos svakog od nas da se cijepimo. Nemamo razloga se ne cijepiti, ali tu je element osobne odgovornosti toliko velik da ako se dogodi četvrti val i novi soj, svirat će se ofsajdi i bez VAR-a i penali za najmanji doticaj u 16-ercu - zemlje će reći svojim sugrađanima 'ne idite u Hrvatsku - naglasio je premijer. 

Kazao je kako je potrebno provesti i reformu pravosuđa naglasivši kako odgovorno tvrdi da "pravosuđe nije HDZ-ovo". Govoreći o teritorijalnoj podijeljenosti Hrvatske rekao je kako će županije ostati, ali da ima prostora za korekciju broja općina. 

Kazao je kako je zadaća o kojoj treba voditi najviše računa u budućem desetljeću demografska slika Hrvatske. 

"Deblo je u sredini bucmasto, ali će postati tanko i preseliti se u krošnju", rekao je premijer. 

Idi na 24sata

Komentari 195

  • Mpx-200 28.06.2021.

    Hoćemo nove izbore, dole HDZ i   SDP

  • Mpx-200 28.06.2021.

    Pa bolestan je već bar dva tjedna, nadam se da se uskoro kraj

  • Rarog 28.06.2021.

    Da da a narod ćorav najskuplje gorivo hrana a sve najskuplje ali bitno da je prosijek plaća u rangu sa evropom 🤣 razno razni savijetnici menađeri nadzornici plime i oseke lijepo plačice 25000kn pa kad uzmeš prosijek veliki slabokrvni vođa je u pravu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare