Obavijesti

News

Komentari 195

Promuklog Plenkovića kašalj prekidao u govoru: 'U četvrtom valu svirat će se ofsajdi i penali'

Promuklog Plenkovića kašalj prekidao u govoru: 'U četvrtom valu svirat će se ofsajdi i penali'

Ako smo osigurali sredstva za plaće, omogućili da zdravstveni sustav nikad ne kolabira, osigurali sredstva za razvoj, onda je najmanji doprinos svakog od nas da se cijepimo, kaže Plenković

VIDEO

Premijer Plenković u ponedjeljak ujutro govorio je na konferenciji o 30 godina hrvatske samostalnosti koja se održava u hotelu Westin gdje se, među ostalim, osvrnuo na koronakrizu i iskoristio priliku da građane pozove da se cijepe protiv koronavirusa. Tijekom obraćanja često ga je prekidao kašalj i cijelo vrijeme je govorio izrazito promuklim glasom.

Plenković je rekao da će Hrvatska uskoro obilježiti osam godina ulaska u EU nakon napornih pregovora te pobrojao prednosti članstva. Spomenuo je i hrvatsko predsjedanje Vijećem EU u prvoj polovici 2020. godine, ali se osvrnuo i na postignuća svoje Vlade u posljednjih pet godina. 

- Radimo na bojim uvjetima života na svim prodručjima Hrvatske, posebno u brdsko planinski područjima, pokrenuli smo i projekt Slavonija, Baranja i Srijem gdje već vidimo opipljive rezultate. Njegujemo kulturu sjećanja. Gradimo konkuirentno gospodarstvo, tri godine za rednom imamo proračunski višak, ali u vrijeme vlade SDP-a manjak se povećavao - nabrajao je premijer, javlja dnevnik.hr.  

Trobonjača: 'Jedna doza cjepiva ne pomaže, delta-soj izbjegava imunost, zato trebaju 2 doze'
Trobonjača: 'Jedna doza cjepiva ne pomaže, delta-soj izbjegava imunost, zato trebaju  2 doze'

Osvrnuo se i na aktualnu COVID krizu i rekao kako pitanje cijepljenja više nije pitanje zdravstva i osobnog izbora, već gospodarsko i financijsko pitanje. 

- Nitko ne može reći da nije informiran, ako smo osigurali sredstva za plaće, omogućili da zdravstveni sustav nikad ne kolabira, osigurali sredstva za razvoj, onda je najmanji doprinos svakog od nas da se cijepimo. Nemamo razloga se ne cijepiti, ali tu je element osobne odgovornosti toliko velik da ako se dogodi četvrti val i novi soj, svirat će se ofsajdi i bez VAR-a i penali za najmanji doticaj u 16-ercu - zemlje će reći svojim sugrađanima 'ne idite u Hrvatsku - naglasio je premijer. 

Kazao je kako je potrebno provesti i reformu pravosuđa naglasivši kako odgovorno tvrdi da "pravosuđe nije HDZ-ovo". Govoreći o teritorijalnoj podijeljenosti Hrvatske rekao je kako će županije ostati, ali da ima prostora za korekciju broja općina. 

Kazao je kako je zadaća o kojoj treba voditi najviše računa u budućem desetljeću demografska slika Hrvatske. 

"Deblo je u sredini bucmasto, ali će postati tanko i preseliti se u krošnju", rekao je premijer. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 195
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je