To je to što me zanima!

Pronašli su nacistički vlak: Je li u njemu čak 300 tona zlata?

Poljske vlasti potvrdile su da su u podzemnim tunelima u gradu Walbrzych pronašli vojni vlak od povijesnog značaja. No zasad još nema govora o blagu koje skriva...
Vidi originalni članak

Grad je pun misterioznih priča zbog naše povijesti. Sada je informacija formalna da smo nešto pronašli. No, nismo još dobili točnu lokaciju. No, taj vlak je vojni vlak. Ne spominje se nikakvo blago, samo vojna oprema - kazao je Zygmunt Nowaczyk, zamjenik gradonačelnika Walbrzych  na tiskovnoj konferenciji.

Gradsku upravu kontaktirali su odvjetnici dvojice muškaraca koji su prije deset dana došli s informacijom da su  u planinama Walbrzycha  pronašli davno izgubljeni vlak i da znaju točno gdje se nalazi. Međutim, zatražili su da im se prije nego što otkriju točnu lokaciju isplati 10 posto vrijednosti od otkrivenog blaga jer se navodno taj nacistički vlak prepun zlata, dragulja i oružja.

U njemu je 300 tona zlata?

Vlak je nestao 1945. godine u blizini današnjeg poljskog grada Wroclawa koji je pred sam kraj Drugog svjetskog rata uništen u borbama između Crvene armije i njemačkog Wehrmachta. Svi prethodni pokušaji da se nađe ovaj vlak bili su bezuspješni. Vlak je najvjerojatnije dug 150 metara i pretpostavlja se da vagoni 'skrivaju' 300 tona zlata.

Idi na 24sata

Komentari 109

  • raul-gonzales 02.09.2015.

    zippysnake... ha ha ha car si!

  • Rapport 28.08.2015.

    Sad zidovi trljaju ruke

  • Miške 28.08.2015.

    I baš su pohlepni Poljaci čekali da vi otkrijete zlato. Sve su to oni već davno potrošili.

Komentiraj...
Vidi sve komentare