To je to što me zanima!

Propucani mladić je Miho zvani Munja koji je pobjegao policiji...

Munja je prikupio više od 20 kaznenih prijava, i to za krađe, razbojstva, nasilje, teško ozljeđivanje. Njemu su zasad nepoznati napadači propucali nogu. Nalazi se u bolnici, ali nije u životnoj opasnosti
Vidi originalni članak

Mladić koji je jutros oko 9 sati propucan u Splitu stari je znanac policije. Kako neslužbeno doznajemo radi se o Michi Franceschiju - Munji (26) koji je u kolovozu 2014. pobjegao iz Druge policijske postaje na Bačvicama.

Na njega su ispred obiteljske kuće pucali zasad nepoznati napadači iz jurećeg BMW-a. Propucali su obje noge. Franceschi se nalazi u bolnici i izvan životne opasnosti je.

OČEVID U TIJEKU Pucnjava u Splitu: Na mladića pucali iz auta i ranili ga u nogu

Inače, o Munji se pisalo nakon što je 13. kolovoza 2014. pobjegao splitskoj policiji. Oni su ga toga jutra uhitili zbog sumnje da je povezan s razbojstvom nad jednom starijom gospođom kojoj je ukradeno nekoliko tisuća kuna. Vezali su ga i doveli na ispitivanje. Cijelo vrijeme je normalno sjedio u stanici i razgovarao. 

VEĆ DVA TJEDNA Pobjegao iz postaje: Splitska policija ne može pronaći Munju

Oko 16 sati jedan inspektor skinuo mu je lisice s ruku zbog primjerenog ponašanja. Munja je tada iskoristio trenutak dok je inspektor okrenuo leđa, a vrata prostorije bila su odškrinuta. Skočio je sa stolice, projurio kroz vrata i počeo bježati hodnikom. Iako je policajac krenuo za njim, mladić je uspio pobjeći niz dva kata iz postaje. Nije jasno ni kako ga dežurni policajac na porti nije uspio sustići. Uhićen je tek nakon 51 dan.

No, Miho Franceschi je i od ranije bio dobro poznat policiji. U prosincu 2010. godine ukrao je signalne rakete sa svojim vršnjakom u lučici Zenta. Počeli su ispaljivati rakete u zrak i zapalili tri broda, a četvrti oštetili. Ukupna šteta bila je oko tri milijuna kuna. 

VATRENO JUTRO Mladići ispalili signalne rakete i zapalili brodove u splitskoj luci

Miho je do tada već prikupio više od 20 kaznenih prijava, i to za krađe, razbojstva, nasilje, teško ozljeđivanje. Godinu dana kasnije netko je propucao nadstrešnicu i pročelje stana njegove majke na Škrapama. U svibnju 2012. godine Miho je na fešti sv. Križa izazvao incident zbog kojeg je policija prekinula feštu. Među mnoštvom je nekontrolirano mahao signalnom raketom, a zatim je udario rukom po licu jednog od policajaca.

Idi na 24sata

Komentari 77

  • UNPROFOR 09.01.2018.

    Vi mafiozi , mogli ste malo podignuti cijev automata ! Ovome propucavanje noga ništa ne znaći .

  • FJAKA 09.01.2018.

    Preko 20 kaznenih prijava ? Koliko ih treba sakupiti da ga zatvore ? 300 ?

  • PLJUCK 08.01.2018.

    Zato je Hr. divna država ,imaš dvadeset krivičnih prijava i šetaš slobodan.Da nas nema, trebalo bi nas izmislit...

Komentiraj...
Vidi sve komentare