To je to što me zanima!

Proračun za Split u 2024. godini bit će za 100 milijuna eura veći: 'Realizirat ćemo velike projekte'

Objasnio je kako će toliko povećanje proračuna biti osigurano kroz kredite Europske investicijske banke, neke od europskih fondova, kao i iz vlastitih sredstava
Vidi originalni članak

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak najavio je u četvrtak da će gradski proračun u idućoj godini biti 100 milijun eura veći od ovogodišnjeg, što će biti najveće godišnje povećanje gradskog proračuna u povijesti Splita.

120.000 eura više nego lani Barbir: Splićani će dobiti najviše božićnice do sada! Ovo su iznosi

- Predložit ćemo da proračun u idućoj godini bude 100 milijuna eura veći od ovogodišnjeg, koji će nakon rebalansa iznositi oko 235 milijuna eura, a u sljedećoj godini proračun će biti 335 milijuna eura - rekao je Puljak novinarima uoči sjednice Gradskog vijeća.

Objasnio je kako će toliko povećanje proračuna biti osigurano kroz kredite Europske investicijske banke, neke od europskih fondova, kao i iz vlastitih sredstava.

MOĆNA SKUPINA Velika bitka u 'Africi sa strujom' za jedan mali bor: Građevinska mafija 20 godina otima milijune

- Povećanje proračuna za 100 milijuna eura je zbog toga što će se u idućoj godini realizirati veliki projekti, poput izgradnje vrtića na Kili, Pujankama, Mertojaku i Žrnovnici, školskih dvorana, proširenja škola i izgradnje nekoliko garaža, te nastavka realizacije tehnološkog parka Dračevac, projekta Žnjan, nekoliko sportskih centara i početka obnove stadiona Poljud - kazao je Puljak.

Danas se trebaju održati dvije sjednice splitskog Gradskog vijeća, prvo tematska sjednica posvećena mjerama pomoći mladim obiteljima, poduzetnicima, umirovljenicima i socijali, a potom sjednica o rebalansu proračuna, za koji je Puljak najavio da će iznositi 235 milijuna eura.

ŠEST FAZA Splitska gradska tvrtka dobila dozvolu za uređenje Žnjana, voditelj projekta otkrio planove

Prijedlog gradskog proračuna za 2024. godinu naći će se na sjednici Gradskog vijeća u prosincu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare