To je to što me zanima!

Militanti srušili ukrajinski vojni helikopter, poginulo je 14 ljudi

Među poginulima je i jedan general. Militanti su preuzeli odgovornost za napad, što je potvrdio njihov glasnogovornik. Helikopter je u Slavjansk doletio iz Kramatorska
Vidi originalni članak

Najmanje 14 ljudi, među kojima i jedan general, poginulo je u četvrtak nakon što su teroristi u Slavjansku srušili ukrajinski vojni helikopter, objavio je ukrajinski predsjednik Oleksandr Turčinov. 

Militanti su preuzeli odgovornost za napad, što je potvrdio njihov glasnogovornik. Helikopter je do Slavjanska doletio iz Kramatorska, gdje su grupirane ukrajinske vojne snage, piše CNN

Proruski separatisti zatočili četvoricu promatrača OESS-a

Proruski separatisti na istoku Ukrajine priznali su da su zatočili četvoricu međunarodnih promatrača Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS). Vjačeslav Ponomarev, samoproglašeni gradonačelnik Slavjanska, rekao je da su promatrači na sigurnom te da će ih uskoro pustiti na slobodu. Nije postavio nikakve uvjete za njihovo puštanje, javlja BBC.

OESS je objavila da su u ponedjeljak navečer izgubili kontakt s jednim od promatrača iz četveročlanog tima koji se nalazi u Donjecku. Među taocima su Turčin, Šveđanin, Estonac i Danac. Ponomarev je rekao kako su njegovi ljudi savjetovali promatračima da ne putuju istokom Ukrajine, ali četvorica zatočenika ih nisu htjeli poslušati.

Međunarodni promatrači su poslani u Ukrajinu kako bi nadzirali situaciju u zemlji nakon što je Rusija pripojila Krim i proruski separatisti zauzeli istok države. 

Novi ukrajinski predsjednik Petro Porošenko je rekao da će pregovarati s proruskim separatistima u istočnoj Ukrajini koji su zauzeli mnoge vladine zgrade. No, također je rekao da će nastaviti vojnu operaciju protiv njih kako bi ugušio pobunu i priveo sukobe kraju.

Idi na 24sata

Komentari 90

  • Temistoklo 30.05.2014.

    Treba te teroriste sve potamanit, korov Ukrajine... Nemojmo si lagat da je drugacije!

  • baltazarrr 30.05.2014.

    @mariocalabrese,,Ovi koji pišu protiv Rusa, to su sve pripadnici desnog sektora,samo im nešto loše ide.. izguibiše Krim a sad i Istočni dio Ukrajine.Ako im ovaj novi Čokoladni ne pomogne i ne povuče neke pametne dipomlatske poteze..izgubit će i Kijev

  • nocni_kupac 29.05.2014.

    Samo da Vam kazem , novoizabrani predsjednik Kralj Cokolade - Porošenko šokirao EU: Neće da potpiše sporazum sa EU bez konzultacija sa Rusijom ! Eto desavaju se i nepredvidjene situacije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare