To je to što me zanima!

'General ne želi zasjeniti one koji su stradali za Hrvatsku'

Pravda je spora, ali dostižna. To najbolje svjedoči primjer naših generala Gotovine i Markača, koji su napokon dočekali slobodu, izjavio je ministar obrane Kotromanović
Vidi originalni članak

Unatoč kiši koja neprestano pada u Škabrnju od jutra stižu stotine ljudi iz svih krajeva Hrvatske koji žele odati počast žrtvama brutalnog četničkog zločina. Na spomen obilježju masovne grobnice uz brojna izaslanstva vijence su u ime Vlade položili ministar obrane Ante Kotromanović te potpredsjednica Sabora Dragica Zgrebec, a u ime predsjednika kontra-admiral Ante Urlić. Potom će se na misi u škabrnjskoj crkvi na komemorativnom skupu svi prisjetiti stradanja nevinih civila. Mještani Škabrnje i ove godine upozoravaju da još praktički nitko nije odgovarao za pokolj u Škabrnji. 

- Pravda je spora, ali dostižna. To najbolje svjedoči primjer naših generala Gotovine i Markača, koji su napokon dočekali slobodu, a svi mi potvrdu da je naš Domovinski rat bio pravedan i obrambeni - izjavio je ministar obrane Ante Kotromanović. Dodao je kako su mu neki zamjerali što je čitavo vrijeme kao zastupnik, ali i danas kao ministar tvrdio da su hrvatski generali nevini. 

- To sam znao, jer su to bili moji zapovjednici i suborci. Nikada nismo dobili naredbu da učinimo bilo što što bi okaljalo Domovinski rat - rekao je ministar obrane. 

- General Ante Gotovina će uskoro doći i odati počast nevinim žrtvama Škabrnje izvan ovih protokolarnih ceremonija jer nije želio da svojim dolaskom danas zasjeni odavanje počasti onima koji su stradali za Hrvatsku - rekao je prijatelj generala Željko Dilber koji je došao u Pakoštane.

Program obilježavanja završava sutra, mimohodom Benkovac-Nadin-Škabrnja.

Idi na 24sata

Komentari 59

  • Aranka 18.11.2012.

    Bio i ostao - čovjek!

  • stiven 18.11.2012.

    Bio bi isto toliko sretan kada bi i mi Hrvati pokazali svoje visoko dostojanstvo kao i naši generali i nebi nikako komentirali ovakve komentare kao ovi dlakavci tj četnici

  • v500 18.11.2012.

    joj dajte prestanite.... proslo je.. gledajte napirijed...

Komentiraj...
Vidi sve komentare