To je to što me zanima!

Prošlo tunogojilište Gotovine, Petrina: To je političko nasilje

Šibensko-kninska županijska skupština u ponedjeljak je odlučila raspisati natječaj za koncesiju na pomorskom dobru za uzgoj tuna u akvatoriju općine Murter Kornati
Vidi originalni članak

Unatoč protivljenju mještana i Općinskog vijeća Općine Murter-Kornati, tvrtka generala Ante Gotovine moći će urediti tunogojilište kod otoka Balabra kraj Kornata. Šibensko-kninska županijska skupština, naime, u ponedjeljak je odlučila raspisati natječaj za koncesiju na pomorskom dobru za uzgoj tuna u akvatoriju općine Murter Kornati.

- Suprotstavljate se odluci Općinskog vijeća, u kojoj sjede ljudi iz vaše stranke i vaši koalicijski partneri. Svih 11 vijećnika Općinskog vijeća Murtera bilo je protiv. Ovdje se radi se o političkom nasilju i korupciji - rekao je nezavisni vijećnik Stipe Petrina.

Župan Goran Pauk (HDZ) je rekao da je tunogojilište dobilo suglasnost svih nadležnih tijela, a da tijekom javne rasprave o izmjenama i dopunama županijskog prostornog plana, koje su napravljene kako bi se kraj Balabre moglo urediti tunogojilište, u Murteru nije bilo primjedbi.

- Ovdje se radi o naknadnom politiziranju. Možda nekome smeta što se uz tunogojilište spominje ime našeg generala Gotovine - rekao je Pauk.

Vijećnik Krešo Šakić (SDP) potvrdio je da se ime generala Gotovine politizira i zloupotrebljava, ali nije se s Paukom složio o tome tko to radi.

- Ne sumnjam da je tunogojilište prošlo svu propisanu proceduru, ali stvar je političke kulture i pristojnosti da se poštuje mišljenje tijela jedinice lokalne samouprave koje se jasno izjasnilo protiv - rekao je Šakić.

Unatoč neugodnoj raspravi, odluka o Gotovinu tunogojilištu prošla je s 29 glasova za, četiri protiv i pet suzdržanih. Murterini su protiv uzgajališta jer ono zagađuje morsko dno, more i zrak. Uokolo tunogojilišta, kažu, nema nikakvog života, a sve toliko smrdi da će im to onemogućiti svaki oblik turizma. Primjedaba u javnoj raspravi nije bilo jer je ona organizirana u srcu turističke sezone.

Idi na 24sata

Komentari 117

  • true love 02.04.2014.

    Ne reagira niko šta je Zrće uneređeno i fizički i moralno do temelja a ode se raspravlja šta čovik (Hrvat) uzgaja ribu u moru šta osim njemu daje korist i ciloj Hrvatskoj.Ne bi niko reagira da je tunogojilište otvorija nekakav Hans iz Austrije.

  • bubamara2103 01.04.2014.

    I hoteli zagađuju more pa se ipak grade, i koće uništavaju podmorje, pa se ipak koriste...

  • AndjaJuric 01.04.2014.

    **** Admin **** : Poštovani, molimo vas da isključite Caps Lock kao i svi ostali komentatori na portalu. Lp

Komentiraj...
Vidi sve komentare