To je to što me zanima!

Tisuće ljudi prosvjedovalo u Sarajevu zbog Jove Divjaka

Prosvjednici su se kratko zadržali pred Veleposlanstvom Austrije, potom su se uputili ispred zgrade Predsjedništva odakle su polako krenuli prema Saboru
Vidi originalni članak

Više tisuća prosvjednika okupilo se u Sarajevu u subotu kako bi iskazali revolt zbog uhićenja Jove Divjaka, umirovljenog generala Armije BiH u Beču. Divjak su uhitili temeljem Interpolove tjeralice koju je raspisala Srbija, odredili su mu pritvor te se sad čeka odluka o izručenju. Zahtjev za izručenje poslala je i BiH, jer Tužiteljstvo BiH također vodi istragu za navodne zločine nad vonicima JNA prilikom pucnjave tijekom povlačenja Komande iz Sarajeva. Prosvjednici su se kratko zadržali pred Veleposlanstvom Austrije, potom su se uputili ispred zgrade Predsjedništva odakle su krenuli pred Sabor. Kolona se nakon kraćeg zadržavanja zaputila prema Uredu visokog predstavnika za BiH, te pred Veleposlanstvo Srbije gdje su ih čekale jake policijske snage koje im nisu dozvolile da priđu. Prosvjednici su se potom vratili pred Predsjedništvo te se razišli. Prosvjed je prošao bez incidenata.  

Idi na 24sata

Komentari 50

  • dobravoljajenajbolja 07.03.2011.

    Zločin, koji se desio u Dobrovoljačkoj je zločin, zato što je evidentno da se desio. Kao i onaj na Markalama, Tuzli, Srebrenici, Sijekovcu, Ahmićima i mnogim drugima mjestima u BiH.. Stvar je u poštenom gledanju. Oni koji daju podršku generalu Jovi, vode se činjenicom da je on za njih učinio mnogo i zbog toga ne žele da priznaju da je to zločin, nego kažu da je to bila legitimna vojna akcija. Ne treba biti posebno pametan i zaključiti šta je se tamo desilo, jer snimak pokazuje sve. Treba biti samo pošten. Jovo je, vjerovatno najmanje želio da do njega dođe, što se vidi i na samom snimku, kad je vikao "ne pucaj", ali tim ne umanjuje i dio svoje odgovornosti, jer je morao obezbijediti da do toga ne dođe. To što mu je Ganić radio iza leđa , pokazuje da mu kao srbinu nisu baš vjerovali. Ali mislim da on drži ključ i da svojim svjedočenjem može pokazati pravu sliku samog događaja, što je jednom prilikom i sam nagovjestio.

  • davor2 07.03.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je opomena. Trenutni broj vaših opomena u posljednjih tjedan dana je 1. Ako ih sakupite tri, vaš korisnički račun bit će blokiran na rok od 24 sata.

  • davor2 06.03.2011.

    to je jos jedna prodana srpska dusa...kao i njegovi preci danasnji bosnjaci a tadasnji srbi,prodade vjeru za veceru...jadno...

Komentiraj...
Vidi sve komentare