To je to što me zanima!

Prosvjed Vlade radi BBC-a: Hrvatska je sigurna zemlja

Britanskim turistima savjetovali su neka dobro razmisle prije nego odu na ljetovanje u Hrvatsku. Vlada će uputiti prosvjednu notu zbog teksta
Vidi originalni članak

Vlada će tijekom dana uputiti oštru prosvjednu notu britanskom veleposlaniku, zbog napisa BBC-a i savjeta njihovim turistima da dobro razmisle prije nego odu na ljetovanje u Hrvatsku, jer je ona ekstremno opasna zemlja u kojoj vlada organizirani kriminal. Visoki izvor u Vladi nije želio nagađati koji su razlozi za ovakve napise. Ipak misli da smo to izazvali dijelom Akcijskog plana za spas turizma koji predviđa ukidaje viza za Rusiju i Ukrajinu.
- Možda postoji kod nekih zemalja strah da Hrvatska ne ostvari dobar učinak u predstojećoj turističkoj sezoni - smatra izvor iz Vlade.
Britansko ministarstvo vanjskih poslova upozorilo je svoje građane koji će ljeto provesti na Jadranu. Hrvatsku su opisali kao ekstremno opasnu zemlju u kojoj vlada organizirani kriminal. Reportažu o opasnoj zemlji na Balkanu napravio je BBC-jev novinar Matt Prodger pod naslovom "Hrvatska je prokleta kriminalom i korupcijom". Kao primjere opasnih situacija naveo je atentate na Ivu Pukanića i Niku Franjića te ubojstvo Ivane Hodak. U Zagrebu se britanski reporter našao sa svjedokinjom eksplozije kraj Nacionala. Ivu Pukanića opisuje kao kontroverznog muškarca koji je pisao o organiziranom kriminalu, a prijatelji su mu u vrhu vlasti u Hrvatskoj. BBC prenosi da su građani Hrvatske uvjereni da zemljom vladaju ratni profiteri koji su se obogatili švercajući oružje tijekom rata. Osim kriminala boljka nam je i korupcija, a kao primjer ističu aferu u Hrvatskom fondu za privatizaciju. Ministar Šimonović opovrgnuo je tvrdnju BBC-jeva novinara koji smatra da su političari iznad zakona. Britanski novinar također dovodi u pitanje i slobodu medija u Hrvatskoj jer su neke novinare tukli, a brojni su pod policijskom zaštitom. Možda stvari nisu tako crne na jugu Hrvatske, no BBC je ipak Hrvatsku etiketirao kao opasnu. Novinar misli da će takva Hrvatska teško ući u Uniju.

VELEPOSLANSTVO SE OČITOVALO O NAPISIMA BBC-a

London svojim građanima nije savjetovao da izbjegavaju bilo koji dio Hrvatske, već da u toj zemlji postoji latentna teroristička prijetnja i organizirani kriminal, no da je u njoj stopa kriminala niska, a nasilan zločin rijedak, objavilo je u četvrtak britansko veleposlanstvo u Zagrebu. Na žalost, točno je da su se prošle jeseni dogodila dva silovita napada u Zagrebu, uključivo i napad autobombom, koji su se tada povezivali sa skupinama organiziranog kriminala", piše veleposlanstvo.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • miroljubiv 16.04.2009.

    Englezi jako dobro znaju pomoći zemljama koje trebaju tuđu pomoć ili su super prezadužene poput naše.staviti sve na kartu turizma i ne očekivati da će nas dušebrižnici napadati čim im damo priliku,je presmiješno.bit će toga još u ekstremnijim slučajevima,a što sam rekao bit će,ući ćemo u EU bez gaća i hlača i većina poderane guzice.zato što većina tako hoće manjini.

  • dravasab 16.04.2009.

    Samo pročitajte tekst na -----------http://en.wikipedia.org/wiki/7_July_2005_London_bombings pa ćete vidjeti gdje je opasno živjeti. Kod nas su korupcija i lopovluk uzeli maha, ali to, uglavnom, nema veze sa sigurnošću, osim pokojeg džepara koji može pokvariti ljetovanje. No toga se može naći svagdje...

  • madafakafromkroejša 16.04.2009.

    pa dobro je i napisal.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare