To je to što me zanima!

Prosvjedi u SAD-u izmaknuli su kontroli: Projurio kroz raskrižje i namjerno pokosio policajca

Snimka koju je u javnost plasirao RT pokazuje da je vozač automobila s namjerom projurio kroz raskrižje i pokosio policajca, koji će, javljaju američki mediji, preživjeti
Vidi originalni članak

Sinoć je u New Yorku nastradao policajac nakon što ga je automobil od siline udarca odbacio u zrak. Policijski službenik pao je između dva automobila i ostao nepomično ležati na tlu dok je nad njim stajao kolega.

Snimka koju je u javnost plasirao RT pokazuje da je vozač automobila s namjerom projurio kroz raskrižje i pokosio policajca, koji će, javljaju američki mediji, preživjeti.

UPOZORENJE: Uznemirujući video

Incident se dogodio u njujorškom naselju Bronx gdje je samo jedno od žarišta prosvjeda diljem Sjedinjenih Američkih Država. Prosvjedi su počeli nakon što je policajac Derek Chauvin koljenom usmrtio Afroamerikanca Georgea Floyda.

VIDEO: MOĆAN GOVOR Brat preminulog Floyda poručio prosvjednicima: 'Zašto divljate? Na taj način nećete ništa postići'

Koljenom mu je pritisnuo vrat što je izazvalo ubojstvo iz nehaja gušenjem.

Chauvin je dobio otkaz i optužen je za ubojstvo, a u više od 40 gradova u Americi uveden je policijski sat.

EU šokiran i zgrožen ubojstvom Georgea Floyda

Europska unija je šokirana i zgrožena smrću Georgea Floyda, Afroamerikanca ubijenog u brutalnom policijskom privođenju, izjavio je u utorak visoki europski predstavnik za vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borrell.

"Poput građana Sjedinjenih Država, šokirani smo i zgroženi smrću Georgea Floyda", rekao je Borrell na konferenciji za novinare.

Dodao je da svi moraju biti na oprezu kada je riječ o pretjeranoj uporabi sile.

Ubojstvo Georgea Floyda, ubijenog prilikom brutalnog policijskog privođenja, izazvalo je val nasilnih prosvjeda diljem Sjedinjenih Država.

Borrell je snažno osudio rasizam i izrazio nadu da će američko društvo znati prevladati ovu situaciju.

"Svaki život je važan, bio bijeli i crni", rekao je Borrell.

Trump razbjesnio obožavatelje na društvenim mrežama

Trump je u ponedjeljak razbjesnio javnost objavivši fotografiju kako ispred crkve stišće Bibliju nakon što su mu policajci suzavecm i gumenim mecima raščistili put do crkve.

Prosvjednici su zapalili trgovački centar u Los Angelesu, pljačkali trgovine u New Yorku i sukobili se s policijom u St. Louisu u Missouriju, gdje su četiri policajca hospitalizirana s ozljedama koje nisu opasne po život.

Zapovjednik gradske policije rekao je da je oko 200 prosvjednika "skakalo gore-dolje poput luđaka", pljačkajući i bacajući na policajce pirotehnička sredstva i kamenje.

- Morali smo štititi postaju, bacali su pirotehniku na policajce. Što se to događa? Kako je to moguće? Gospodin Floyd je ubijen negdje drugdje, a oni uništavaju gradove po cijeloj zemlji - rekao je novinarima. 

Jedan policajac je ranjen u nemirima u Las Vegasu, prenosi novinska agencija AP pozivajući se na policiju. Još jedan je bio "uključen u pucnjavu" u istom području, prenosi agencija.

Trump je osudio ubojstvo Georgea Floyda, 46- godišnjeg Afroamerikanca koji je umro nakon što mu je bijeli policajac prikliještio vrat koljenom na devet minuta u Minneapolisu 25, svibnja te je obećao pravdu.

Govoreći o demonstracijama protiv policijske brutalnosti koji od prošlog tjedna svakodnevno prerastaju u noćno nasilje, rekao je da stvarne prosvjednike ne može nadjačati "bijesna rulja".

- Gradonačelnici i guverneri moraju uspostaviti sveobuhvatnu policijsku prisutnost dok se nasilje ne uguši. Ako grad ili država odbiju poduzeti akcije nužne za obranu života i imovine građana, onda ću poslati vojsku i brzo riješiti problem - rekao je Trump. 

 

Idi na 24sata

Komentari 156

  • nnjmkd 07.06.2020.

    I sad kad ga uhvate i primjene silu, bit će opet: policija je brutalna. Nadam se da su ga već uhvatili.

  • Syrian 03.06.2020.

    Hoće li sad ljevičarska bulumenta naricati i liti gorske suze za ovim policajcem? Naravno da neće. Ta masonska žgadija podržava ovu anarhiju i nasilje bez presedana. Ljevičarenje je postalo bolest i protiv te bolesti se treba boriti dok ju se ne iskorijeni (svaka čast ljevičarima koji se bore za radnička prva al ova moderna ljevica je postala mentalno poremeceni i agresivni leftardizam)

  • 03.06.2020.

    Kod nas to rade u kravatama, uopće ne izlaze na ulice i to s mnogo većom štetom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare