Obavijesti

News

Komentari 156

Prosvjedi u SAD-u izmaknuli su kontroli: Projurio kroz raskrižje i namjerno pokosio policajca

Prosvjedi u SAD-u izmaknuli su kontroli: Projurio kroz raskrižje i namjerno pokosio policajca
1

Snimka koju je u javnost plasirao RT pokazuje da je vozač automobila s namjerom projurio kroz raskrižje i pokosio policajca, koji će, javljaju američki mediji, preživjeti

VIDEO

Sinoć je u New Yorku nastradao policajac nakon što ga je automobil od siline udarca odbacio u zrak. Policijski službenik pao je između dva automobila i ostao nepomično ležati na tlu dok je nad njim stajao kolega.

Snimka koju je u javnost plasirao RT pokazuje da je vozač automobila s namjerom projurio kroz raskrižje i pokosio policajca, koji će, javljaju američki mediji, preživjeti.

UPOZORENJE: Uznemirujući video

Incident se dogodio u njujorškom naselju Bronx gdje je samo jedno od žarišta prosvjeda diljem Sjedinjenih Američkih Država. Prosvjedi su počeli nakon što je policajac Derek Chauvin koljenom usmrtio Afroamerikanca Georgea Floyda.

Brat preminulog Floyda poručio prosvjednicima: 'Zašto divljate? Na taj način nećete ništa postići'
Brat preminulog Floyda poručio prosvjednicima: 'Zašto divljate? Na taj način nećete ništa postići'

Koljenom mu je pritisnuo vrat što je izazvalo ubojstvo iz nehaja gušenjem.

Chauvin je dobio otkaz i optužen je za ubojstvo, a u više od 40 gradova u Americi uveden je policijski sat.

EU šokiran i zgrožen ubojstvom Georgea Floyda

Europska unija je šokirana i zgrožena smrću Georgea Floyda, Afroamerikanca ubijenog u brutalnom policijskom privođenju, izjavio je u utorak visoki europski predstavnik za vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borrell.

"Poput građana Sjedinjenih Država, šokirani smo i zgroženi smrću Georgea Floyda", rekao je Borrell na konferenciji za novinare.

Dodao je da svi moraju biti na oprezu kada je riječ o pretjeranoj uporabi sile.

Ubojstvo Georgea Floyda, ubijenog prilikom brutalnog policijskog privođenja, izazvalo je val nasilnih prosvjeda diljem Sjedinjenih Država.

Borrell je snažno osudio rasizam i izrazio nadu da će američko društvo znati prevladati ovu situaciju.

"Svaki život je važan, bio bijeli i crni", rekao je Borrell.

Trump razbjesnio obožavatelje na društvenim mrežama

Trump je u ponedjeljak razbjesnio javnost objavivši fotografiju kako ispred crkve stišće Bibliju nakon što su mu policajci suzavecm i gumenim mecima raščistili put do crkve.

Prosvjednici su zapalili trgovački centar u Los Angelesu, pljačkali trgovine u New Yorku i sukobili se s policijom u St. Louisu u Missouriju, gdje su četiri policajca hospitalizirana s ozljedama koje nisu opasne po život.

Zapovjednik gradske policije rekao je da je oko 200 prosvjednika "skakalo gore-dolje poput luđaka", pljačkajući i bacajući na policajce pirotehnička sredstva i kamenje.

- Morali smo štititi postaju, bacali su pirotehniku na policajce. Što se to događa? Kako je to moguće? Gospodin Floyd je ubijen negdje drugdje, a oni uništavaju gradove po cijeloj zemlji - rekao je novinarima. 

Jedan policajac je ranjen u nemirima u Las Vegasu, prenosi novinska agencija AP pozivajući se na policiju. Još jedan je bio "uključen u pucnjavu" u istom području, prenosi agencija.

Trump je osudio ubojstvo Georgea Floyda, 46- godišnjeg Afroamerikanca koji je umro nakon što mu je bijeli policajac prikliještio vrat koljenom na devet minuta u Minneapolisu 25, svibnja te je obećao pravdu.

Govoreći o demonstracijama protiv policijske brutalnosti koji od prošlog tjedna svakodnevno prerastaju u noćno nasilje, rekao je da stvarne prosvjednike ne može nadjačati "bijesna rulja".

- Gradonačelnici i guverneri moraju uspostaviti sveobuhvatnu policijsku prisutnost dok se nasilje ne uguši. Ako grad ili država odbiju poduzeti akcije nužne za obranu života i imovine građana, onda ću poslati vojsku i brzo riješiti problem - rekao je Trump. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 156
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu