To je to što me zanima!

Prosvjednici čupaju znakove, a policija napada vodenim topom

Prosvjednici su u glavnom gradu Belgije napali policiju petardama tijekom prosvjeda protiv Svjetskog sporazuma o migracijama iz Marakeša. Policija je odgovorila vodenim topovima
Vidi originalni članak

Prosvjed pod imenom 'Marš protiv Marakeša' organizirala je desničarska stranka Vlaams Belang, koja se protivi Svjetskom sporazumu o migracijama koji je ranije u prosincu potpisan baš u Marakešu.

Iako je prosvjed u Bruxellesu počeo mirno, situacija je eskalirala kada su neki od prosvjednika počeli bacati petarde i boce dok su marširali ulicama.

POGLEDAJTE GALERIJU S PROSVJEDA:

Tada se nasilje proširilo mnoštvom i dio prosvjednika počeo je trgati prometne znakove i ograde uz ceste te ih bacati na policiju. 

Interventna policija tada je upotrijebila vodene topove i suzavac kako bi smirili izgrednike.

Policija je priopćila da je privela najmanje 90 ljudi, a optuženo je šest osoba zbog pojedinačnih kriminalnih djela poput izazivanja štete na imovini, opiranja uhićenju i trgovine drogom.

Policija kaže da se na prosvjedu okupilo oko 5000 ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • EU LAW 17.12.2018.

    Za sve treba kriviti Merkel! Tko ce sada odgovarati za ugrozu miliona ljudi sirom Europe. Pa ne mogu se prelaziti granice bez indetifikacije. STOP I dosta vise ove sulude politike

  • ravno1 17.12.2018.

    Dobro je da su i "napredne" države, kao primjer Belgija, progledale i da su protiv Marakeškog sporazuma. Pravo rješenje je da se pitanje ljudskih prava preispita iz samih osnova, iz Povelje UN-a o ljudskim pravima. Nije normalno i mora se promijeniti opće prihvaćeno mišljenje da je migracija ljudsko pravo. Možda jedino u situaciji katastrofalnih elementarnih nepogoda. Sve drugo se mora brisati. Neka uzmu oružje u ruke i neka sređuju stanje u svojim državama. Često im rukovodioci slažu milijarde ukradenih dolara na bankovne račune po svijetu a migranti bi guzicu preselili u Europu. Moramo reći da je toga cirkusa konačno dosta. To moramo podrobno objasniti i našim Plenkovićima, Pejčinovićkama, Božinovićima i ostalim "sa vrha".

  • 16.12.2018.

    EU i NATO bi se morali konačno zapitati da li je Bruxelles i dalje podoban da bude njihovo sjedište !?...

Komentiraj...
Vidi sve komentare