To je to što me zanima!

Stanari Kupske ispred HEP-a: 'Vaša nova garaža je naš grob'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Stanari se bune jer proces za isplatu njihovih odšteta još nije gotov, a HEP gradi neboder na mjestu urušavanja. Stanarima, pak, na daju ni da si nadograde kuće
Vidi originalni članak

Ovo je kao Big Brother kuća. Gledaju nas odozgora, a ako naprave deseterokatnicu zbilja ne znam kako ćemo živjeti, rekao je Zdravko Vuković. Isto pitanje pitaju se i drugi stanari Kupske ulice koji su, četiri godine nakon urušavanja, ponovno u utorak u 15 sati prosvjedovali ispred zgrade HEP-a. Kažu kako HEP gradi pod zemljom šest etaža i zgradu od 10 katova pod izlikom sanacije. Misle da će im to znatno narušiti kvalitetu života.

- Mi smo protiv te gradnje zato što sudski spor još uvijek traje. Budući da je sudski spor u tijeku, ne dozvoljavamo da se nastavi gradnja jer mi nećemo moći dovršiti dodatna vještačenja terena koja bi nam eventualno pomogla u daljnjem procesu - rekla je Jadranka Petrović. 

Povrh svega stanari su saznali da je tvrtka Tehnika, koja je odgovorna za urušavanje, dobila odštetu od osiguravajuće kuće Euroherc. Stanari nisu obaviješteni o odšteti, a naravno, nisu dobili ni kune.

- Prva informacija je bila 20 milijuna kuna. Oni su potvrdili da su dobili odštetu za slučaj Kupske, međutim nisu htjeli reći koliki je taj iznos i mislim da bi stanari i javnost trebali znati koji je tvrtka Tehnika iznos dobila za odštetu Kupske i pod kojim uvjetima - kaže Tomislav Tomašević iz Zelene akcije, udruge koja je također podržala prosvjed.

Smiješna je i činjenica da HEP šest metara od kuće stanara gradi deseterokatnicu, a da oni sami po prostornom planu ne mogu podići ni jedan kat. U četvrtak su se stanari opet sastali s ljudima HEP-a i Tehnike, ali opet nije postignut nikakav dogovor. Zakazali su jedino novi sastanak.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Palmira2 26.10.2011.

    Sabotirajte ih, do mile volje. Nek MUP bude stalno prisutan, jer dok su oni - bit će i kamera, i HEP-mafija neće smjet mrdnut. Kad se nešto desi - svi "priznajte" -pošto nema teoretske šanse da će ijedan tužitelj optužiti ikoga onda. Da je to moja kuća - vjerujte mi, HEP-u bi ilo u interesu da mi plate kolko tražim u tišini, samo da "prestane" dešavanje čudnih nesreća...S njima očito ne ide lijepo, pa možete zaboraviti miran&civiliziran prosvjed, jer ovo traje već 4 godine, ako me memorija dobro služi.. Digla se prašina na početku, pa onda duuugo ništa do jučer...S bagrom koja razumije jedino silu - možeš pregovarati jedino s pozicija sile. Gnojivo za vrtove imate, dizel imate - pa što čekate onda?

  • blackula9 25.10.2011.

    ljudi znaju da su kuće bile jednostavno stare...toliko stare da su se srušile u grabu duboku 10 m nakon što su kiše razlokale loše izveden zaštitni zid. Na sudu je jasno dokazana starost kuća, stanari bezveze prosvjeduju.

  • Car Mrgud 25.10.2011.

    Zovite sindikate zaposlenih u državnoj službi.Oni su pravedni,državna firma vam je razje..la domove,pa možda ta adresa upali.Ti nisu nikad nkom pomogli,ali uvijek ima prvi put.

Komentiraj...
Vidi sve komentare