To je to što me zanima!

Protiv Markić: Tko će, ako to prođe, ikad sastaviti vladu?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U zagrebačkom hotelu Westin traje 13. Opći sabor Mladeži HDZ-a. Karamarko je komentirao početak prikupljanja glasova za promjenu izbornog zakona...
Vidi originalni članak

Tomislav Karamarko na Saboru Mladeži HDZ-a najavio je kako neće biti nikakve suradnje s SDP-om oko ustavnih promjena, a rekao je i kako ne podržava referendum inicijative 'U ime obitelji' o promjenama izbornog zakona.

- Mislim da referendumsko pitanje nije pošteno prema građanima koji žive izvan Hrvatske. Članak 45. uopće nije doveden u pitanje, a to je članak koji isključuje ravnopravnost građana u dijaspori da glasaju onako kako glasaju oni u zemlji. 400.000 građana je izbrisano, tiskaju se u nekoliko prostorija i koliko god da ih izađe izaberu samo tri zastupnika. Ova inicijativa to nije uzela u obzir, ne znam zbog čega, je li zbog neznanja ili namjerno. U svakom slučaju nije dobro - rekao je Karamarko.

Snižavanje izbornog praga i zabrana predizbornih koalicija je restriktivno, kaže Karamarko.

- Kako to mogu uopće zabranjivati? Mislimo da bi se smanjivanjem praga povećao broj stranaka u Saboru i povećao se košmar. Zamislite da u ovako teškoj situaciji u kojoj se nalazimo tako nešto bude usvojeno. Pa tko će ikad sastaviti vladu - rekao je Karamarko.

Kazao je i da neće ulaziti u nikakve dogovore s SDP-om oko povišenja praga za usvajanje referendumske odluke.

- Mi ćemo predložiti vlastiti paket zakona koji će biti pošteniji. Ne možemo naći zajednički jezik oko fiksne kvote od tri zastupnika iz dijaspore - rekao je Karamarko.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Poručio je vlastima da pronađu rješenje za sisačku rafineriju.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Rekao je da mu je svejedno kada će biti izbori za predsjednika države jer je uvjeren u pobjedu.

Idi na 24sata

Komentari 397

  • ljepsi-sam-dok-sutim 22.09.2014.

    "Mislim da referendumsko pitanje nije pošteno prema građanima koji žive izvan Hrvatske"...onima koji ne zive u hrvatskoj treba zabranit glasanje...jednostavno...dijaspora...glupost...

  • seget93 21.09.2014.

    Podržavam Željku Markić u nastojanju da nas oslobodi stabilnih vlada koje nas osiromašiše, kad vidim samo gdje je sve HNS pozicionirao svoje ljude, u koja sve profitabilna poduzeća, bljuje mi se.

  • Ubananismo 21.09.2014.

    Neboj se karamarko , mi cemo sastavit vladu , koja ce vas lesinare postavit na burzu bez mogucnosti dobivanja ikakve love, di ce vucibatine kao vi i vasi uhljebi biti sirotinja , narod ina snagu da vas makne ali samo da je narodu hrabrosti , nebi vi politicari zivjeli od naseg rada

Komentiraj...
Vidi sve komentare