To je to što me zanima!

Protivnici NATO-a bijesne i uništavaju Strasbourg

U Strasbourgu bi se u subotu trebali održati veliki prosvjedi protivnika NATO-a, a najavljeni su i u Zagrebu povodom summita čelnika NATO-a
Vidi originalni članak

Sudionici prosvjeda protiv NATO-a u četvrtak su se sukobili s policajcima, koji su upotrijebili suzavac kako bi im spriječili prilaz središtu Strasbourga, dan uoči susreta na vrhu NATO-a, javlja AFP. Na prosvjedu se okupilo oko 2000 ljudi, kako tvrde aktivisti, ili između 500 i 600, po procjenama policije. Prosvjednici, većinom obučeni u crno s maskama na licu, pokušali su stići do središta grada, ali im se ispriječio velik broj dobro naoružanih policajaca. Na mjestu sukoba u četvrti Neuhofu, južnom predgrađu Strasbourga, desetak autobusnih postaja je razbijeno i zapaljeno je nekoliko kanta za smeće. Na summitu NATO-a će se u petak i subotu u Strasbourgu, Kehlu i Baden Badenu okupiti 28 predsjednika država i vlada toga vojnog saveza. U Strasbourgu bi se u subotu trebali održati veliki prosvjedi protivnika NATO-a, a najavljeni su i u Zagrebu.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 03.04.2009.

    Čestitamo Hrvatskim NATO vojnicima! Za početak....6 % manje plaće...

  • user_28544 02.04.2009.

    NATO i evropska unija nemaju blistavu budućnost, raspast će se!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Zlatko76 02.04.2009.

    Pa nek NATO pošalje bombardere na prosvjednike :-) Nebi me čudilo da to i naprave, jer oni jedino tako znaju "razgovarat" sa nekim tko im se ne uvlači u g*zicu kao naši političari. Zato Sanader i ekipa iz vlade tako i smrde :-))

Komentiraj...
Vidi sve komentare