To je to što me zanima!

'Proziran dupli pas sindikalnog bećara i aktualne predsjenice'

SDP-ovac poručuje da se ne može se uspoređivati 2012. i 2019. Navodi da je Milanovićeva Vlada zatekla financije u rasulu zbog pljačke koje je organizirao i proveo Ivo Sanader, u čijoj su Vladi sjedila Grabar-Kitarović.
Vidi originalni članak

Bivši ministar obrazovanja Željko Jovanović (SDP) reagirao je na, kako kaže, proziran dupli pas sindikalnog čelnika i dijela predsjedničkih kandidata.

- Došlo je do izražaja selektivno pamćenje bećara Branimira Mihalinca i aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Ne može se uspoređivati 2012. i 2019. Državne financije koje je 2012. zatekla Vlada Zorana Milanovića bile su pred rasulom zbog pljačke koje je organizirao i proveo Ivo Sanader, u čijoj su Vladi sjedili Grabar-Kitarović i kriminalna HDZ-ova vrhuška, koja je financirala osobne i stranačke potrebe i kampanje od 2003. i 2011. godine - rekao je SDP-ovac.

PREDSJEDNICA O ŠTRAJKU 'Koeficijent se smanjio 2012., podržavam zahtjeve sindikata'

Naveo je da je u Milanovićevom mandatu, zbog opljačkanog državnog proračuna, dovedena je u pitanje isplata mirovina i plaća državnih i javnih službenika.

- Zbog toga se nije moglo povećavati te plaće. Ali, uveden je rad, osiguran rast i ta je Vlada ispunila obećanje da će s prvim znancima oporavka prvi na redu za povećanje plaća biti učitelji i nastavnici. Stoga je 2014., što su gospođa predsjednica i sindikalni bećar Mihalinec zaboravili, učiteljima i nastavnicima i stručnim suradnicima u odgojno-obrazovnom procesu, koji neposredno rade s učenicima, koeficijenti povećani za 3,5 posto, mentorima za šest posto i savjetnicima za osam posto. Time je Milanovićeva Vlada s riječi prešla na djela i pokazala da ispunjava obećanja - kazao je.  

VIDEO: DARDA U ŠTRAJKU Bećarac za Plenkija: Da te nije 'učo' naučio, gdje bi sada bio?

Jovanović napominje i kako " ta pljačka proračuna nije sankcionirana, ministrica Grabar-Kitarović i njen premijer Sanader, kao ni HDZ, nisu dočekali pravomoćnu osuđujuću presudu, a zbog poznate učinkovitosti našeg pravosuđa".

- Neću sad govoriti o milijardama kuna koje su, unatoč opljačkanom proračunu, izdvojene za besplatan školski prijevoz, stipendije i školarine, ali moram naglasiti da je jedina suvisla strategija koju Hrvatska danas ima strategija obrazovanja, znanosti i tehnologije koju je donijela Vlada Zorana Milanovića. Temeljem nje se danas provodi obrazovna reforma i temeljem nje su opravdani zahtjevi učitelja i nastavnika za veće plaće, jer u toj strategiji piše da im se plaće moraju povećati - rekao ej Jovanović.  

O sindikalnom pozivu da se Miroslav Škoro i aktualnoj predsjednici da se očituju o štrajku prosvjetara, Jovanović kaže:  

- Pokušaj tog duplog pasa i sindikalnog bećara Mihalinca jasno govori o njegovim preferencijama. Drago mi je što je veliki broj učitelja i nastavnika i predstavnika sindikata reagirao, osuđujući ponašanje sindikalnog bećara i zahtjevom da se njihov štrajk ne instrumentalizira u korist podrške bilo kojem predsjedničkom kandidatu - zaključio je Jovanović.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • Zmar116 26.10.2019.

    Štrajk je genijalam izum Kolindinog stožera..Vjerovatno je sve skupa osmišljeno u Americi.Dok je u Kolindinom prvom mandatu presudnu ulogu odigrala kadidatura Sinčića koji je u prvom krugu preotoeo Josipoviću glasove,a u drugom krugu pozvao svoje glasače da ne izađu na izbore.Te je tako sa tim potezom odlućio hrvatske predsjedničke izbore...Ovaj put je trebalo diskvalificirati Zokija i prije početka službene kampanje..A kud ćeš bolje prilike nego to napraviti sa prosvjetarima kojima je Zoki 2012 godine skinuo famozni kooficijent.Nakon Mihalinecovog nabacivanja i Kolindinog efektnog voleja, na scenu vjerovatno nastupa Plenki vračanjem kooficijenta na stanje prije 2012 godine...Kolinda vjerovatno ostaje predsjednica,a Zoki je sad već vrlo izvjesnim porazom, svoju političku karijeru priveo kraju..Naravno,prosvjetari nisu imali pojma da su dio ove vrhunske manipulacije i da su postali prevaga u predsjedničkim izborima..Za sve ovo su vjerovatno, znali samo Kolinda,Plenki i Mihalinec,a možda je u cijelu priču uključen i Vrdoljak.... ..Jovanoviću bi bilo bolje da šuti , jer je definitivno bio jedan od najgorih ministara prosvjete od osamostaljenja Hrvatske države...

  • 25.10.2019.

    TOCNO!!!!!

  • Plehan 25.10.2019.

    Jovanoviću,vi iz SDP puni ste laži,HDZ je državu uveo u Europu,niste znali blagodati potpora koje vam je Europa davala iskoristiti.Znači bili ste totalno nesposobni i neznalice.Osim šta ste znali skinuti koeficijente prosvjetarima i drugima,smanjiti plaće,to je vaš uspjeh.Sada sav vaš nerad i nesposobnost upravo taj HDZ mora ispravljati.Sram vas može biti!

Komentiraj...
Vidi sve komentare