'Proziran dupli pas sindikalnog bećara i aktualne predsjenice' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 32

'Proziran dupli pas sindikalnog bećara i aktualne predsjenice'

'Proziran dupli pas sindikalnog bećara i aktualne predsjenice'

SDP-ovac poručuje da se ne može se uspoređivati 2012. i 2019. Navodi da je Milanovićeva Vlada zatekla financije u rasulu zbog pljačke koje je organizirao i proveo Ivo Sanader, u čijoj su Vladi sjedila Grabar-Kitarović.

VIDEO

Bivši ministar obrazovanja Željko Jovanović (SDP) reagirao je na, kako kaže, proziran dupli pas sindikalnog čelnika i dijela predsjedničkih kandidata.

- Došlo je do izražaja selektivno pamćenje bećara Branimira Mihalinca i aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Ne može se uspoređivati 2012. i 2019. Državne financije koje je 2012. zatekla Vlada Zorana Milanovića bile su pred rasulom zbog pljačke koje je organizirao i proveo Ivo Sanader, u čijoj su Vladi sjedili Grabar-Kitarović i kriminalna HDZ-ova vrhuška, koja je financirala osobne i stranačke potrebe i kampanje od 2003. i 2011. godine - rekao je SDP-ovac.

'Koeficijent se smanjio 2012., podržavam zahtjeve sindikata'
'Koeficijent se smanjio 2012., podržavam zahtjeve sindikata'

Naveo je da je u Milanovićevom mandatu, zbog opljačkanog državnog proračuna, dovedena je u pitanje isplata mirovina i plaća državnih i javnih službenika.

- Zbog toga se nije moglo povećavati te plaće. Ali, uveden je rad, osiguran rast i ta je Vlada ispunila obećanje da će s prvim znancima oporavka prvi na redu za povećanje plaća biti učitelji i nastavnici. Stoga je 2014., što su gospođa predsjednica i sindikalni bećar Mihalinec zaboravili, učiteljima i nastavnicima i stručnim suradnicima u odgojno-obrazovnom procesu, koji neposredno rade s učenicima, koeficijenti povećani za 3,5 posto, mentorima za šest posto i savjetnicima za osam posto. Time je Milanovićeva Vlada s riječi prešla na djela i pokazala da ispunjava obećanja - kazao je.  

Bećarac za Plenkija: Da te nije 'učo' naučio, gdje bi sada bio?
Bećarac za Plenkija: Da te nije 'učo' naučio, gdje bi sada bio?

Jovanović napominje i kako " ta pljačka proračuna nije sankcionirana, ministrica Grabar-Kitarović i njen premijer Sanader, kao ni HDZ, nisu dočekali pravomoćnu osuđujuću presudu, a zbog poznate učinkovitosti našeg pravosuđa".

- Neću sad govoriti o milijardama kuna koje su, unatoč opljačkanom proračunu, izdvojene za besplatan školski prijevoz, stipendije i školarine, ali moram naglasiti da je jedina suvisla strategija koju Hrvatska danas ima strategija obrazovanja, znanosti i tehnologije koju je donijela Vlada Zorana Milanovića. Temeljem nje se danas provodi obrazovna reforma i temeljem nje su opravdani zahtjevi učitelja i nastavnika za veće plaće, jer u toj strategiji piše da im se plaće moraju povećati - rekao ej Jovanović.  

O sindikalnom pozivu da se Miroslav Škoro i aktualnoj predsjednici da se očituju o štrajku prosvjetara, Jovanović kaže:  

- Pokušaj tog duplog pasa i sindikalnog bećara Mihalinca jasno govori o njegovim preferencijama. Drago mi je što je veliki broj učitelja i nastavnika i predstavnika sindikata reagirao, osuđujući ponašanje sindikalnog bećara i zahtjevom da se njihov štrajk ne instrumentalizira u korist podrške bilo kojem predsjedničkom kandidatu - zaključio je Jovanović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 32

VIDEO

Vapaj brata poginulih Katarine i Stjepana: 'Zašto je Albanka iz zatvora puštena uz jamčevinu?'
POKRENULI PETICIJU

Vapaj brata poginulih Katarine i Stjepana: 'Zašto je Albanka iz zatvora puštena uz jamčevinu?'

Ovaj tragičan događaj ne smije proći neopaženo i bez pravedne kazne! Tražimo pravdu za naše najmilije, poručio je Viktor Đerek koji je u tragičnoj nesreći u travnju ostao bez brata i sestre