Obavijesti

News

Komentari 32

'Proziran dupli pas sindikalnog bećara i aktualne predsjenice'

'Proziran dupli pas sindikalnog bećara i aktualne predsjenice'

SDP-ovac poručuje da se ne može se uspoređivati 2012. i 2019. Navodi da je Milanovićeva Vlada zatekla financije u rasulu zbog pljačke koje je organizirao i proveo Ivo Sanader, u čijoj su Vladi sjedila Grabar-Kitarović.

VIDEO

Bivši ministar obrazovanja Željko Jovanović (SDP) reagirao je na, kako kaže, proziran dupli pas sindikalnog čelnika i dijela predsjedničkih kandidata.

- Došlo je do izražaja selektivno pamćenje bećara Branimira Mihalinca i aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Ne može se uspoređivati 2012. i 2019. Državne financije koje je 2012. zatekla Vlada Zorana Milanovića bile su pred rasulom zbog pljačke koje je organizirao i proveo Ivo Sanader, u čijoj su Vladi sjedili Grabar-Kitarović i kriminalna HDZ-ova vrhuška, koja je financirala osobne i stranačke potrebe i kampanje od 2003. i 2011. godine - rekao je SDP-ovac.

'Koeficijent se smanjio 2012., podržavam zahtjeve sindikata'
'Koeficijent se smanjio 2012., podržavam zahtjeve sindikata'

Naveo je da je u Milanovićevom mandatu, zbog opljačkanog državnog proračuna, dovedena je u pitanje isplata mirovina i plaća državnih i javnih službenika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Zbog toga se nije moglo povećavati te plaće. Ali, uveden je rad, osiguran rast i ta je Vlada ispunila obećanje da će s prvim znancima oporavka prvi na redu za povećanje plaća biti učitelji i nastavnici. Stoga je 2014., što su gospođa predsjednica i sindikalni bećar Mihalinec zaboravili, učiteljima i nastavnicima i stručnim suradnicima u odgojno-obrazovnom procesu, koji neposredno rade s učenicima, koeficijenti povećani za 3,5 posto, mentorima za šest posto i savjetnicima za osam posto. Time je Milanovićeva Vlada s riječi prešla na djela i pokazala da ispunjava obećanja - kazao je.  

Bećarac za Plenkija: Da te nije 'učo' naučio, gdje bi sada bio?
Bećarac za Plenkija: Da te nije 'učo' naučio, gdje bi sada bio?

Jovanović napominje i kako " ta pljačka proračuna nije sankcionirana, ministrica Grabar-Kitarović i njen premijer Sanader, kao ni HDZ, nisu dočekali pravomoćnu osuđujuću presudu, a zbog poznate učinkovitosti našeg pravosuđa".

- Neću sad govoriti o milijardama kuna koje su, unatoč opljačkanom proračunu, izdvojene za besplatan školski prijevoz, stipendije i školarine, ali moram naglasiti da je jedina suvisla strategija koju Hrvatska danas ima strategija obrazovanja, znanosti i tehnologije koju je donijela Vlada Zorana Milanovića. Temeljem nje se danas provodi obrazovna reforma i temeljem nje su opravdani zahtjevi učitelja i nastavnika za veće plaće, jer u toj strategiji piše da im se plaće moraju povećati - rekao ej Jovanović.  

O sindikalnom pozivu da se Miroslav Škoro i aktualnoj predsjednici da se očituju o štrajku prosvjetara, Jovanović kaže:  

- Pokušaj tog duplog pasa i sindikalnog bećara Mihalinca jasno govori o njegovim preferencijama. Drago mi je što je veliki broj učitelja i nastavnika i predstavnika sindikata reagirao, osuđujući ponašanje sindikalnog bećara i zahtjevom da se njihov štrajk ne instrumentalizira u korist podrške bilo kojem predsjedničkom kandidatu - zaključio je Jovanović.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina