To je to što me zanima!

Prva fotografija čudovišta iz središta naše galaksije: Snimili su supermasivnu crnu rupu

Druga je to fotografija crne rupe koju je snimio Event Horizon Teleskop. Prva je bila 2019. i to još jedne nemani koja se smjestila u središtu galaksije Messier 87
Vidi originalni članak

Čudovišna crna rupa imena Sagittarius A ili u prijevodu Strijelac smjestila se u 'srcu' Mliječne staze. Teži četiri milijuna puta više od Sunca, a velika je poput Merkurovog puta oko Sunca, piše BBC.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako zvuči crna rupa

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na sreću, Strijelac je udaljen 26.000 svjetlosnih godina stoga ne postoji opasnost da ćemo se ikada približiti tom čudovištu, dodaje BBC.

MISTERIJ U OCEANU Slika 'crne rupe' s Google Mapsa podijelila Reddit: 'Mora da je neka tajna vojna baza'

Druga je to fotografija crne rupe koju je snimio Event Horizon Teleskop. Prva je bila 2019. i to još jedne nemani koja se smjestila u središtu galaksije  Messier 87. Ta crna rupa bila je tisuću puta veća i 6.5 milijuna puta teža od našeg Sunca.

- Ova nova fotografija je posebna jer je ovo naša crna rupa, u našoj galaksiji - rekao je profesor Heino Falcke.

- Ona je u našem dvorištu. Ako želimo razumjeti crne rupe te kako one djeluju, onda će vam Strijelac to zasigurno pokazati - dodao je.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • mentalist1 12.05.2022.

    Koja je to masa, sunce je mislim cak preko 90% mase naseg cijelog suncevog sustava, a ovo je 4milijuna puta teze. Nezamislive su te velicine u svemiru, al je svejedno hdz najtezi kamen za hrvate svuda.

  • x00x 12.05.2022.

    to mogu naci al di su pare ne hahahah

  • x00x 12.05.2022.

    da mi je znati ko ju je vagao

Komentiraj...
Vidi sve komentare