To je to što me zanima!

Prvi Bradleyji stigli u Hrvatsku

Iz Američkog veleposlanstva su naglasili da će hrvatskoj vojsci biti omogućene unaprijeđene mogućnosti za obuku i partnerstvo s Oružanim snagama Sjedinjenih Država
Vidi originalni članak

Iz Američkog veleposlanstva izvještava o dolasku prvih 22 od 89 borbenih vozila pješaštva Bradley M2A2 u Rijeku, koja su namijenjena Oružanim snagama Republike Hrvatske. Ističu da će ovaj dolazak ojačati kapacitete Hrvatske vojske te poboljšati obrambenu poziciju NATO-a u regiji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Veleposlanstvo naglašava da će hrvatska vojska imati pristup unaprijeđenim mogućnostima obuke i partnerstva s Oružanim snagama Sjedinjenih Država. Također, ističu da će borbeni vozila biti transportirana u pogon za specijalna vozila Đuro Đaković, gdje će proći temeljitu obnovu.

Dodatno, iz Američkog veleposlanstva su naglasili da će hrvatskoj vojsci biti omogućene unaprijeđene mogućnosti za obuku i partnerstvo s Oružanim snagama Sjedinjenih Država. Posebno su istaknuli da će borbena vozila biti prevezena u pogon za specijalna vozila tvrtke Đuro Đaković, gdje će proći temeljitu obnovu.

NABAVLJAJU SE I HELIKOPTERI Suradnja SAD-a i Hrvatske: Na putu za Hrvatsku su 22 vozila Bradley, uskoro stižu u Rijeku...

Važno je napomenuti da će Đuro Đaković imati sposobnost i ovlasti za popravak Bradley vozila drugih zemalja. Opsežan proces obnove obuhvatit će remont pogonskog sklopa vozila, ugradnju novih sustava naoružanja, bojenje i sveobuhvatan pregled kako bi se osiguralo da sva vozila udovoljavaju najvišim standardima performansi.

Nakon završetka obnove, osoblje Đure Đakovića bit će osposobljeno i opremljeno za dugoročno održavanje vozila. Dodatno, postojat će mogućnost da Đuro Đaković pruži usluge popravka Bradley vozila i drugih partnerskih zemalja. Američko veleposlanstvo naglasilo je da je odabir Đure Đakovića rezultat značajne tehničke stručnosti i snažnog ugleda tvrtke.

MILANOVIĆ UZVRATIO PLENKOVIĆU: 'Nema dvije Hrvatske, jedna je. Razbojnička i klijentelistička. Srbija? Morat će ono objasniti'

- Hrvatska nabava Bradleyja čini snažnog i sposobnog saveznika još jačim i sposobnijim. To također označava još jedno ključno zajedničko američko-hrvatsko ulaganje u hrvatsku obranu i našu kolektivnu sigurnost kao bliskih NATO saveznika. Štoviše, akvizicija pokazuje proširene prednosti američko-hrvatskog obrambenog partnerstva s obnovom u Đuri Đakoviću u Slavonskom Brodu, koji brzo postaje važno središte za ovu vrstu posla, promičući gospodarski razvoj regije. Duboko cijenimo naše blisko partnerstvo s hrvatskom vladom na ovom važnom projektu za dobrobit naših zemalja - rekao je otpravnik poslova SAD-a Mark Fleming.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • viva777 07.12.2023.

    Kakva sad vojna vozila odjednom 🙄🤔

  • xOOx 06.12.2023.

    koje su godiste dostavljena vozila?

  • q12122r 06.12.2023.

    kante

Komentiraj...
Vidi sve komentare