To je to što me zanima!

Prvi hrvatski jurski park: Dinosauri hodaju Istrom

Ovo ljeto kraj Vrsara otvorena je nova turistička atrakcija, park s replikama prahistorijskih reptila koje se kreću, urliču, lete vam nad glavom...
Vidi originalni članak

Nakon više od 60 milijuna godina njihovi krici ponovno tresu Istru. U zelenilu parka u Funtani iza gotovo svakoga grma posjetitelje će “zaskočiti” T-Rex, Apatosaurus, Brontosaurus... Nad glavom će im proletjeti pterodaktil. Pravi jurski park, jedini u Hrvatskoj, ovog ljeta je otvoren kraj Vrsara. Replike prahistorijskih reptila, njih 20-ak, izrađene su u prirodnim veličina. Najveći je T-Rex, dužine čak 13 i visine sedam metara. Dinosauri se pomiču, glasaju kao da su živi, miču ruke, rep, glavu i oči. Zvukovi koje proizvode i odraslima lede krv u žilama.
- Figure su nabavljane iz Engleske, Australije i Koreje, a investitori ne žele odati od kojeg su materijala izrađeni. Park je stajao 1,2 milijuna eura i interes je za sada odličan, svi žele vidjeti dinosaure - kazala je voditeljica Žana Prgomet. Na 40.000 kvadrata iza svakoga grma riče po jedan gorostas, a iznad glava goste dočekuju leteći reptili.
- Djeca su oduševljena parkom. Nerijetko bude i suza jer su nekoj djeci strašni. Ideju je osmislila direktorica parka, a dva su investitora, i to strani ulagači - kazala je Prgomet. Jurski park koji se svakim danom sve više dopunjuje novim sadržajima, radi svaki dan do 23 sata, ima i dječji zoološki vrt. Za Božić planiraju urediti žive jaslice, a do ljeta iduće godine planiraju i proširenje.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • bleso1112 01.09.2009.

    zasto ali ama bas u svemu petljate u komentarima politicare i stanje u drzavi i ovo i ono,otvoren jedan lipi park za zabavu,super,da mogu isla bi da to vidim i sta sad,neka,uzivajte svi koji dodete,ugodan provod zelim svima......

  • JAX 01.09.2009.

    niej li luka bebic dinosaur koji hoda saborom

  • lepicane 01.09.2009.

    pogledajte političari i tajkuni-da se i pošteno zarađivati

Komentiraj...
Vidi sve komentare