To je to što me zanima!

Prvi krug predsjedničkih izbora 22. prosinca, drugi 5. siječnja?

Zakonske i ustavne odredbe Vladi omogućuju raspisivanje izbora na pet mogućih datuma. S obzirom da su izbori nedjeljom, mogući izborni dani bili bi 22. i 29. prosinca te 5., 12. i 19. siječnja
Vidi originalni članak

Prvi krug izbora za predsjednika RH gotovo će se sigurno održati 22. prosinca, tri dana uoči Božića, što znači da bi drugi krug bio 5. siječnja, piše Večernji list. Navodno su drugi datumi mogući samo u slučaju izvanrednih događaja. No, formalnu odluku o izborima donosi Vlada, koja ih mora raspisati najranije 60, a najkasnije 30 dana prije isteka mandata aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

NAPETO OKO IZBORA Beljak: Bit će izvanredni izbori; Bačić: Izbori su kad HDZ odluči

Ove zakonske i ustavne odredbe Vladi omogućuju raspisivanje izbora na čak pet mogućih datuma između 19. prosinca i 19. siječnja. S obzirom na to da se izbori uvijek održavaju nedjeljom, mogući izborni dani bili bi 22. i 29. prosinca te 5., 12. i 19. siječnja.

'UZALUD VAM TRUD SVIRAČI' Milan Bandić tvrdi: Hrvatski puk reći će svoje na izborima

U HDZ-u su se, dakle, navodno odlučili za najraniji mogući datum, no u tome nije bilo neke posebne kalkulacije, odnosno nisu razmišljali o tome koji bi od mogućih datuma bio povoljniji za njihovu kandidatkinju.

 

Idi na 24sata

Komentari 132

  • Ray Barone 04.11.2019.

    Taman da nam prisjednu blagdani...

  • Cipelcug 03.11.2019.

    29. prosinac mi je nekako najizgledniji datum.

  • 23.10.2019.

    Zoki stavi je ad acta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare