To je to što me zanima!

Prvi puta premijer bez čuvene rečenice da "Vlada u potpunosti odbacuje navode oporbe"

Pripremili smo očitovanje, tko je za, pitao je Plenković ministre. I to je to. Kako se Vlada očituje o oporbenom zahtjevu za smjenom Horvata i na koji način ga brani - ne znamo jer ga ni pismenog nema još objavljenog
Vidi originalni članak

Vlada se očitovala na inicijativu oporbe koja traži opoziv ministra graditeljstva Darka Horvata - ali samo pismeno. Inače prilikom usvajanja očitovanja na oporbene prijedloge za smjenom nekog ministra premijer Andrej Plenković naglasi kako Vlada u potpunosti odbacuje navode oporbenih zastupnika, ali sada je prvi puta prošlo bez toga.  

- Pripremili smo očitovanje, tko je za - pitao je premijer, a ministri digli ruke. 

- Konstatiram da smo ga prihvatili - dodao je. 

Ili je premijeru dosta Horvata ili oporbe koja svako malo pokreće inicijative u Saboru za smjenom njegovih ministara. 

Sjednica je završila, a na stranicama Vlade još nema ni pismenog očitovanja pa ne znamo na koji način Vlada brani svog ministra. 

TRAŽE OPOZIV: Oporba složna: 'Horvat treba otići. On je jedna od najvećih štetočina u Plenkovićevoj Vladi'

A inicijativu odlaska ministra Horvata i dolazak premijera u Sabor da ga brani pokrenula je predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš, koju su podržala svojim potpisima 62 zastupnika.

- Imamo potpisa za dva opoziva - ustvrdila je Mrak Taritaš. 

A oporba je složna i smatra da je razloga za odlazak Horvata iz Vlade mnogo. 

OPORBA SLOŽNA 'Razloga za pad Vlade je puno. Od ekonomske inflacije jedino je gora inflacija njihovih afera'

 - Horvat treba otići. On je jedna od najvećih štetočina u Plenkovićevoj Vladi. Svi građani RH su svjesni da ministar Horvat ne može odraditi posao obnove.  Jedan jedini čovjek u Hrvatskoj, Andrej Plenković, će braniti Horvata, ali u dubini duše i on je svjestan toga da on taj posao ne može odraditi. Ako premijer Plenković nije spreman zamijeniti najslabiju kariku u svojoj Vladi, onda preuzima potpunu odgovornost. Svi oni koji će glasati za njegov ostanak preuzimaju odgovornost nečinjenja. Ministar Horvat je najprije kao ministar gospodarstva oduzeo ljudima pravo na rad, a sada im oduzima pravo na stanovanje - navodili su razloge oporbeni zastupnici od SDP-a, Mosta, Socijaldemokrata, IDS-a, Zeleno-lijevog bloka...

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Dms-elektronikHr 03.02.2022.

    Poslušajte pozorno odgovore na postavljena mu nepoćudna pitanja , pa vam čestitam ako ste našli u bilo kojem odgovoru da ima ikakve veze sa postavljenim mu pitanjem .  Najčešće se obračunava sa osobom koja me se usudila postaviti neumjesno pitanje.

  • korky 03.02.2022.

    Celnik stranke nije nista drugo vec lice i nalicje svojih stranackih kolega.

  • kormilar 03.02.2022.

    To što premjer Plenković do posljednjeg časa brani svoje nesposobne ili korumpirane ministre i ostale članove HDZ-a jasno pokazuje da mu je više stalo do članova njegove stranke nego do Hrvatske i hrvatskog naroda! To Hrvatska plaća predzadnjim mjestom u EU!

Komentiraj...
Vidi sve komentare