To je to što me zanima!

Prvi sirijski izbjeglice sletjeli u Njemačku, stigle su tri obitelji

Šesnaest migranata, koliko je i bilo najavljeno, redovnim je letom iz Istanbula stiglo u Hanover na sjeveru Njemačke tijekom jutra. Oko podneva sletjelo ih je još 18
Vidi originalni članak

Prva skupina izbjeglica iz Turske stigla je zrakoplovom u njemačku zračnu luku u Hanoveru sukladno sporazumu između Europske unije i Ankare kako bi se zaustavio nekontrolirani priljev izbjeglica, objavila je njemačka policija u ponedjeljak.  

Šesnaest migranata, koliko je i bilo najavljeno, redovnim je letom iz Istanbula stiglo u Hanover na sjeveru Njemačke tijekom jutra, rekao je glasnogovornik savezne policije. 

Iduća skupina od 18 izbjeglica je oko podneva sletjela u istu zračnu luku.

Izbjeglice su odmah autobusom prevezene do prihvatnog centra Friedland blizu Goettingena, 140 kilometara od Hanovera.

Sirijski izbjeglice sletjeli su zrakoplovom turske kompanije Turkish Airlines iz Istanbula i zapravo se radi o "tri sirijske obitelji", objavio je savezni ured. U skupini je petero djece, prenose agencije.

Njemačka, koja je inicirala plan sporazuma EU-Turska kako bi se zaustavio nekontroliran priljev migranta u Europu, rekla je tijekom vikenda da će i druge europske zemlje početi od ponedjeljka prihvaćati sirijske izbjeglice. 

Ugovor potpisan 18. ožujka radi zaustavljanja vala koji je lani u Europsku uniju doveo više od milijun migranata, a ove godine još 150.000 u Grčku, stupio je na snagu u ponedjeljak 4. travnja. Po tom ugovoru će se za svakog vraćenog Sirijca, iz Turske u EU premjestiti jedan Sirijac, a najviše 72.000 ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • A BIG LEGEND 04.04.2016.

    Ne mogu ih vise gledat...Najradije bi se vratio u Hrvatsku.

  • povratnik12(jakolishe) 04.04.2016.

    njemacka gotova si ako ne otjerate merkelicu i ostalu bratiju !! ako islam asimilira njemacku onda je osvojio eu .. mozemo svi u eu pocet vjezbati lupanje glavom o pod ! nece biti demokracije hocu necu.lupaj ili ces biti slupan...

  • Boogey 04.04.2016.

    3 obitelji svaka po 100 clanova

Komentiraj...
Vidi sve komentare