To je to što me zanima!

Prvi susret ravnatelja policije Hrvatske i Francuske

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina sastao se u utorak s francuskim kolegom Fredericom Veauxom, što je prvi bilateralni posjet na razini glavnih ravnatelja policija dviju zemalja
Vidi originalni članak

Suradnju s francuskom policijom iznimno je uspješna, posebice na operativnoj razini u području suzbijanju kriminaliteta i nezakonitih migracija, izvijestio je MUP.

Dodaju da su u Francuskoj i Hrvatskoj održani brojni seminari i edukacije iz područja borbe protiv gospodarskog kriminaliteta, računalnog kriminaliteta, osposobljavanja instruktora i dresure pasa, otkrivanja krivotvorenih dokumenata, postupanja specijalne policije kod štićenja osoba te borbe protiv terorizma.

'SJEĆANJE BUDI MNOŠTVO EMOCIJA' Božinović i Milina su čestitali braniteljima obljetnicu Bljeska: Slavimo veličanstvenu pobjedu

Milini uručeno visoko francusko odličje

Francuska policija sudjeluje i u projektu „Sigurna turistička destinacija“ te su dosad 32 francuska policajca pomagali turistima u Hrvatskoj tijekom ljetnih mjeseci.

U MUP-u ističu da je posjet održan u okviru novog hrvatsko-francuskog strateškog partnerstva dogovorenog prošle godine i nastavku suradnje na pristupu Hrvatske šengenskom prostoru, jednom od najvažnijih hrvatskih strateških ciljeva.

SPORNA PLAĆA RAVNATELJA Sindikat policije prijavio ravnatelja Nikolu Milinu Povjerenstvu za sukob interesa

Ravnatelju policije Milini francuski je kolega pritom uručio visoko francusko odličje - Medalju časti francuske Nacionalne policije.

To odličje Francuske Republike se u francuskoj policiji dodjeljuje od 1903. godine.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare