To je to što me zanima!

'Naša ekipa Hitne je krenula iz Zagreba, ne iz Jastrebarskog'

Ministar zdravstva Milan Kujundžić je u srijedu rekao da će rezultati službene istrage tragedije u Zaprešiću biti poznati u četvrtak. Kaže i da, prema dosadašnjim rezultatima inspekcije, služba nije zakazala
Vidi originalni članak

Dva dana nakon što je poslao priopćenje u kojem opisuje kako su se odvijale intervencije u slučaju Mattea Ružića (22), ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorin Gajnik poslao je i dodatnu informaciju kako bi pojasnio gdje se nalazila ekipa Hitne pomoći iz Jastrebarskog kad je stigao poziv u pomoć mladom Matteu, nakon što je prva ekipa iz Zaprešića na intervenciju stigla bez liječnika

- Tim T1 iz Jastrebarskog je u 17.31 sati u vrijeme poziva za intervenciju u Zaprešiću bio u Zagrebu na putu iz KBC "Sestre milosrdnice", te je odmah po pozivu produžio iz Zagreba za Zaprešić, dakle, u vrijeme poziva nije bio u Jastrebarskom kako se to pogrešno interpretira. U Zaprešić na mjesto intervencije je došao u 17.54 sati, pojasnio je Gajnik. Tim T1 sastoji se od liječnika, medicinske sestre i vozača, dok tim T2 nema liječnika. 

Podsjetimo, Matteo Ružić (22) iz Zaprešića preminuo je u nedjelju popodne na nogostupu Ulice Stanka Vraza.

PROSVJED ZBOG HITNE 'Ministre, zar smo mi bube koje na cesti ostaju pet sati mrtve?'

- Dečko se srušio na cesti i ljudi su zvali Hitnu i nas da mu dođemo pomoći. Držao sam ga i umirao mi je na rukama. Kad su došli iz Hitne i vidjeli, počeli su paničariti. Tad je došla prolaznica koja je medicinska sestra i počela nam pomagati. Prijatelj i ja smo masirali srce, a ona ga je intubirala i upuhivala zrak dok su oni gledali - ispričao nam je Damir Pungartnik iz Zaprešića, koji se cijelo vrijeme trudio oživiti mladića. Dodao je kako je osjetio zadnji mladićev udah i otkucaj srca te da je slomljen jer mu nije mogao više pomoći. Opisao je kako je pola sata nakon prve ekipe iz Zaprešića došlo i drugo vozilo Hitne iz jastrebarskog, čiji su se članovi priključili reanimaciji.

RAVNATELJ ZAVODA ZA HITNU MEDICINU 'Napravili smo sve da spasimo mladi život, ali nismo uspjeli...'

- Prema preliminarnim informacijama iz Zavoda za hitnu medicinu, sve je učinjeno sukladno pravilima struke - napisali su iz Ministarstva zdravstva.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić je u srijedu potvrdio za Dnevnik Nove TV da će rezultati službene istrage tragedije u Zaprešiću biti će poznati u četvrtak. Kujundžić je također izjavio da, prema dosadašnjim rezultatima inspekcije, služba nije zakazala.

- Moj Matteo poput psa mrtav je satima ležao na cesti, a mogao je biti živ (...) Itekako sam svjesna da ćete i ovu pogrešku zataškati i da ćete i dalje mirno spavati. Zar životi tvoje djece vrijede više od života moga Mattea? - napisala je majka preminulog mladića (22). Reagirala je i Hrvatska liječnička komora - tražit će sve podatke do kojih su došli u istrazi.

KUJUNDŽIĆ NIJE RASPOLOŽEN Sad su oni pametni: Ministri zdravstva ne vide probleme...

Nakon što su bijesni građani zasuli vrata Ministarstva zdravstva jajima, u četvrtak ih je nekolicina prosvjedovala i tražila Kujundžićevu ostavku i pozvali su sve da dođu na novi prosvjed u utorak u 16 sati u Zaprešiću ispred Gradskog poglavarstva. 


 

Idi na 24sata

Komentari 75

  • marioantoneli 16.08.2018.

    Počele su hdz-ovske laži i iskrivljivanje istine. Naravno, hitna će biti u pravu.

  • Mrki Medo 16.08.2018.

    Novac od trošarina na alkohol i cigarete usmjeriti na zdravstvo, a ne ceste i ostale gluposti.

  • yocko 16.08.2018.

    Kujundžić je najmanje kriv,kriv je Plenki i ekipa oni su i ove godine dali 39 milijuna u BH konkretno u Mostar bolnici za dugove itd.kako se ima za bosance a za nas Hrvate se nema,oni samo financiraju svoje glasače još mi Hrvati budemo morali ici na hitnu u BH,Hrvati dobro jutro..

Komentiraj...
Vidi sve komentare