To je to što me zanima!

Prvi u Hrvatskoj: Grad Rovinj zabranio je skupljanje boca

Rovinj je prvi grad u Hrvatskoj koji je zabranio skupljanje boca iz kanti i bilo kakvog drugog komunalnog otpada. Sakupljači boca su ogorčeni jer je mnogima to jedina zarada
Vidi originalni članak

Rovinj je prvi grad u Hrvatskoj koji je zabranio skupljanje boca iz kanti i bilo kakvog drugog komunalnog otpada, javlja Dnevnik.hr.

To je odluka koju je na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici donijelo rovinjsko Gradsko vijeće. Skupljači su razočarani jer boce mnoge spašavaju od gladi.

Komunalni redari kažnjavat će sve osobe koje iz kante vade plastične boce. Iako još uvijek nije poznato kolike će biti kazne zasigurno će biti višestruko veće od 50 lipa koliko sakupljači dobiju za bocu.  

 

 

Idi na 24sata

Komentari 283

  • volimpršut 26.12.2016.

    Bravo Rovinjeziiiiiii!!

  • eclipse 2016 26.12.2016.

    U izvornom tekstu kaže se da će skupljanje boca biti tretirano kao kazneno djelo??? Koliko ja znam, kazneni zakon RH na snazi je, nije mijenjan, i u njemu se skupljanje boca NE kvalificira kao kazneno djelo!!! Đilkošima iz te selendre treba objasniti da su izmjene KZ RH u nadležnosti Sabora, a ne hrpe pripitih i maloumnih seoskih šerifa...Rasturiti, smijeniti gradsku upravu i imenovati im vladinog povjerenika koji će odluke donositi sve dok se ovi ne izliječe na psihijatrijskim klinikama. Sramota!!!

  • Zalac 26.12.2016.

    Molim objašnjenje zašto sam dobio žuti karton! Što je ovdje sporno? "Uhljebi u toplini svog uhljepskog ureda zagorčavaju život i onima kojima je ionako najteže. Ništa čudno za njih!"

Komentiraj...
Vidi sve komentare