To je to što me zanima!

Prvi zaron volontera: čistimo podmorje i priobalje Murtera!

Ljude koji znaju cijeniti prirodu pronašli smo u udruzi Argonauta iz Murtera. U suradnji s Argonautom u subotu 15. lipnja, volonteri eko akcije, prvi put će zaroniti te čistiti podmorje u uvali Harmina u murterskoj luci i priobalje od naplavina. Pridružite nam se!
Vidi originalni članak

Slovimo za zemlju čistog mora, prekrasnih uvala, mnogobrojnih otoka. Naše Jadransko more privlači domaće i strane turiste, ronioce, jedriličare, avanturiste; razvija se sportski ribolov te uzgoj ribe i školjkaša. Imamo resurs neprocjenjive vrijednosti.

Velik broj Primoraca i Dalmatinca žive od mora i za more. Kroz razgovor s kolegama roniocima osim o morskom ekosustavu i populacijama unutar njega, nerijetko se dotaknemo teme koja zasigurno nije za pohvalu - otpad na morskom dnu. Neshvatljivo je koliko neodgovornosti je potrebno da se automobilska guma jednostavno baci u jednu od onih prekrasnih uvala te kako se slovi u čisto Jadransko more s početka priče. Prizor potopljenog hladnjaka nije nimalo romantičan kao olupina "Szent Istvan" - a obrasla algama, spužvama i školjkašima, među kojima se isprepliću i plove ribe.

Kontradiktorni su postupci pojedinaca koji otpad iz svog "dvorišta", "sklanjaju" od pogleda znatiželjnih susjeda ili slučajnih prolaznika i isti "odlažu" u more ili na kopno namećući ga drugima kao problem, kao odgovornost koja se lančano prebacuje s ličnosti na ličnost, sve dok se u koštac s takvim problemom ne uhvate hrabri i smjeli. To su ljudi koji shvaćaju težinu neodgovornosti usmjerenih na sustavno uništavanje ponosa naše zemlje.

Ljude koji znaju cijeniti prirodu smo pronašli u udruzi Argonauta iz Murtera. U suradnji s Argonautom u subotu 15. lipnja, volonteri Velike eko akcije prvi put će zaroniti te čistiti podmorje u uvali Harmina u murterskoj luci i priobalje od naplavina. Pridružite nam se!

Idi na 24sata

Komentari 1

  • love69 15.06.2013.

    al ce skladista sekundarnih materijala imat posla kao i romi kad budete izvlacili olupine automobile. al sve u svemu napokon da se jedna prava akcija organizirala. samo naprijed. da nisam iz slavonije pomogo bih vam.:S

Komentiraj...
Vidi sve komentare