To je to što me zanima!

Psiho koji je smaknuo troje pao zbog droge u Hrvatskoj: 'Žena je prijavila nasilje pa ju je ubio'

Nermin Sulejmanović ubojstvo supruge je snimao i prenosio uživo. Policija je maknula snimku i ugasila profil. Ispitat će sve koji su veličali zločin ili ga podržavali u komentarima
Vidi originalni članak

Sad ćete vidjeti ubojstvo uživo, rekao je Nermin Sulejmanović (35) iz Gradačca u BiH svojim pratiteljima, a potom na svom profilu na društvenoj mreži Instagram objavio izuzetno uznemirujuću snimku krvoprolića. Kako javljaju bosanskohercegovački mediji, u svom krvavom pokolju ubio je svoju nevjenčanu suprugu, muškarca i njegovog sina. Ranio je i policajca te jednog stanovnika.

POGLEDAJTE VIDEOVIJESTI:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sulejmanović se potom dao u bijeg, policija je tragala za njim i stavila grad u blokadu. Kasnije je, okružen policajcima, počinio samoubojstvo iz vatrenog oružja.

STRAVA U BiH Ubojica iz Gradačca od ranije je poznat policiji: Sudjelovao je u nizu tučnjava, prodavao i drogu

Sulejmanović je, utvrdili su istražitelji, prvo ubio nevjenčanu suprugu te sve snimao i emitirao uživo na društvenim mrežama. Bježeći s mjesta zločina, naišao je na dva muškarca, oca i sina, koje je također ubio, kako je to sam potvrdio nešto kasnije u jednoj od brojnih objava na društvenoj mreži koje je neprekidno postavljao dok je bježao. Neposredno nakon ubojstava navodno je pobjegao u BMW-u, a za njim je odmah organizirana opsežna potraga, Gradačac je bio pod opsadom, a za okrutnim ubojicom tragali su i specijalci. Iz policije su uputili apel građanima da se sklone na sigurno jer se po gradu kreće osoba koja je opasna po živote građana.

- Ubio sam oca i sina. Kako su mi naletili, Bog zna. Ubio sam ženu i dva dušmanina. Nadam se da sam ubio i policajca. Beba je živa - rekao je u ponovnom javljanju na Instagramu nedugo nakon počinjenja stravičnog ubojstva s nepoznate lokacije.

 

'Grad je zavijen u crno'

Gradonačelnik Gradačca, Edis Dervišagić izjavio je kako se dogodila velika tragedija.

- Nažalost, naš mirni, vrijedni, čestiti grad zavijen je u crno. Dogodila se velika tragedija. Kako neslužbeno doznajem, riječ je o obiteljskoj svađi koja je eskalirala i sad smo u situaciji, nažalost, da brojimo mrtve i ranjene - rekao je Dervišagić.

Kako piše portal Avaz, Sulejmanović je ubio nevjenčanu suprugu te jednog muškarca i njegova sina, inače turske državljane. Još troje ljudi je ranio na različitim lokacijama u Gradačcu. Riječ je o policajcu te još jednome muškarcu i majci, odnosno supruzi ubijenih turskih državljana.

- Možemo potvrditi da su tri osobe ubijene, a tri osobe ranjene. Osoba (počinitelj) nakon lociranja i prije lišavanja slobode počinila je suicid - izvijestilo je Tužiteljstvo Tuzlanske županije koje vodi istragu.

STRAVIČAN ZLOČIN U BiH Nermin Sulejmanović oduzeo si život nakon trostrukog ubojstva

Policija će ispitati sve koji su mu davali podršku

Inače, policiji je trebalo oko tri sata da ugase profil i maknu uznemirujuće snimke s interneta.

- Inspektori Odjela za cyber kriminal Federalne uprave policije u Ministarstvu unutarnjih poslova Federacije BiH u suradnji s MUP-om Tuzlanskog kantona i odobrenje nadležnog tužitelja uklonili su snimke s Instagrama te pribavili podatke o korisničkom profilu pa su oni proslijeđeni istražiteljima - rekao je šef kabineta federalnog ministra unutarnjih poslova Ervin Mušinović. Nažalost, bilo je i onih koji su njegov zločin veličali.

STRAVIČAN ZLOČIN Policija je otkrila tko su žrtve ubojstva u BiH. Ubojici ugasili profil na društvenim mrežama

- Od Federalne uprave policije i Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona zatražit će se da ispita sve osobe koje su na društvenim mrežama, a nakon stravičnog zločina u Gradačcu, podržavale ubojicu i veličale zločin koji je počinio. Bit će zatraženo da se protiv svih osoba, za koje se utvrdi da su počinile kazneno djelo slanjem gnjusnih poruka podrške ubojici, podnesu izvješća o počinjenom kaznenom djelu - rekao je federalni ministar unutarnjih poslova Ramo Isak.

Prijavila ga je - pa ju je ubio

Nakon vijesti o zločinu, na društvenim mrežama oglasila se i Ženska mreža BiH, neformalna grupa koja broji više od 4100 članova. Pozvali su građane da se pridruže spontanim prosvjedima u 15 sati. U objavi na Facebooku apelirali su na institucije države da zaštite sve žene koje prijavljuju nasilje i da po službenoj dužnosti ispituju sve moguće indicije da se nasilje negdje događa.

- Prijavila je nasilje - pa ju je ubio. Ovdje se žene ubijaju jer pružaju otpor. Ovdje se žene ubijaju jer traže zaštitu. Spontano izlazimo na ulice u 15. Uz prometnice, noseći smrtovnice i zviždaljke. (Nemojte blokirati ulice!) Tražimo od institucija ove države da zaštiti sve žene koje prijavljuju nasilje i da po službenoj dužnosti ispituju sve moguće indicije da se nasilje negdje događa - poručili su uz fotografiju osmrtnice na kojoj piše "Žena, supruga, majka. Ubijena jer je prijavila nasilje".

U Hrvatskoj pao zbog droge

Bosanskohercegovački mediji pišu da je Sulejmanović bodybuilder i fitness trener, koji je od ranije poznat policiji. Između ostalog, sudjelovao je u nizu tučnjava, a bavio se i prodajom droge, piše Crna kronika.info. Na društvenim mrežama znao je objavljivati i fotografije svog privođenja s osmijehom na licu.

Kantonalni sud u Tuzli je 2016. raspisao međunarodnu tjeralicu za Nerminom Sulejmanovićem zvanim Ray-Ban, rođenim 10. februara 1988. u Gračanici, zbog nasilničkog ponašanja nad policajcem. Međutim, Sulejmanović je puno poznatiji iz priče o prvom pokušaju krijumčarenja velike količine "trave" u Hrvatskoj.

Kako bi bili sigurni da će krijumčarenje 806 kilograma marihuane proći neopaženo, jedanaestero dilera, uhićenih 2014. u akciji “Nikita”, jednog su čovjeka zadužili da se u Lučkoj kapetaniji raspita hoće li radar vidjeti njihovu brodicu “Poslušan”. Međutim, premda krijumčarsku operaciju ova kapetanija nije detektirala, krijumčari nisu znali da ih cijelo vrijeme tajno nadzire policija i snima njihove telefonske razgovore. Kad je 806 kilograma marihuane skrivene u tankove s gorivom 2. travnja doplovilo u uvalu Peleš pokraj Zečeva, u blizini Primoštena, policajci su uhitili njegovu posadu, ali i sve one koji su kombijem došli preuzeti drogu. Svi su završili u Remetincu, a jedino je nedostajao organizator iz Albanije. Nermin Sulejmanović je, pak, godinu ranije uhićen u Gradačcu kao član narkoskupine Emira Kodžage. Kodžaga se nagodio s Tužiteljstvom za kaznu od dvije godine, a Sulejmanović i ostali pušteni su iz pritvora, da bi Nermin ubrzo “pao” u Hrvatskoj, pisao je Vecernji.ba. 

Idi na 24sata

Komentari 88

  • branimir220250 12.08.2023.

    ništa o današnjem meču filipa hrgovića dok je umobolniku posvečena posebna medijska potornost❌❌❌

  • zamzung 12.08.2023.

    Opet dosta žena iskorištava policiju i lažno prijavljuju nasilje. Kraj takvih i normalni postanu nasilni.

  • 12.08.2023.

    Ne znam sta je drugo mogla ocekivati od ovakvog lika...

Komentiraj...
Vidi sve komentare