Obavijesti

News

Komentari 88

Psiho koji je smaknuo troje pao zbog droge u Hrvatskoj: 'Žena je prijavila nasilje pa ju je ubio'

Psiho koji je smaknuo troje pao zbog droge u Hrvatskoj: 'Žena je prijavila nasilje pa ju je ubio'
6

Nermin Sulejmanović ubojstvo supruge je snimao i prenosio uživo. Policija je maknula snimku i ugasila profil. Ispitat će sve koji su veličali zločin ili ga podržavali u komentarima

VIDEO

Sad ćete vidjeti ubojstvo uživo, rekao je Nermin Sulejmanović (35) iz Gradačca u BiH svojim pratiteljima, a potom na svom profilu na društvenoj mreži Instagram objavio izuzetno uznemirujuću snimku krvoprolića. Kako javljaju bosanskohercegovački mediji, u svom krvavom pokolju ubio je svoju nevjenčanu suprugu, muškarca i njegovog sina. Ranio je i policajca te jednog stanovnika.

POGLEDAJTE VIDEOVIJESTI:

Pokretanje videa...

video vijesti 01:03

Sulejmanović se potom dao u bijeg, policija je tragala za njim i stavila grad u blokadu. Kasnije je, okružen policajcima, počinio samoubojstvo iz vatrenog oružja.

Ubojica iz Gradačca od ranije je poznat policiji: Sudjelovao je u nizu tučnjava, prodavao i drogu
Ubojica iz Gradačca od ranije je poznat policiji: Sudjelovao je u nizu tučnjava, prodavao i drogu

Sulejmanović je, utvrdili su istražitelji, prvo ubio nevjenčanu suprugu te sve snimao i emitirao uživo na društvenim mrežama. Bježeći s mjesta zločina, naišao je na dva muškarca, oca i sina, koje je također ubio, kako je to sam potvrdio nešto kasnije u jednoj od brojnih objava na društvenoj mreži koje je neprekidno postavljao dok je bježao. Neposredno nakon ubojstava navodno je pobjegao u BMW-u, a za njim je odmah organizirana opsežna potraga, Gradačac je bio pod opsadom, a za okrutnim ubojicom tragali su i specijalci. Iz policije su uputili apel građanima da se sklone na sigurno jer se po gradu kreće osoba koja je opasna po živote građana.

- Ubio sam oca i sina. Kako su mi naletili, Bog zna. Ubio sam ženu i dva dušmanina. Nadam se da sam ubio i policajca. Beba je živa - rekao je u ponovnom javljanju na Instagramu nedugo nakon počinjenja stravičnog ubojstva s nepoznate lokacije.

storyeditor/2023-08-11/256783176_4890081654336276_5869532114348916857_n.jpg

 

'Grad je zavijen u crno'

Gradonačelnik Gradačca, Edis Dervišagić izjavio je kako se dogodila velika tragedija.

- Nažalost, naš mirni, vrijedni, čestiti grad zavijen je u crno. Dogodila se velika tragedija. Kako neslužbeno doznajem, riječ je o obiteljskoj svađi koja je eskalirala i sad smo u situaciji, nažalost, da brojimo mrtve i ranjene - rekao je Dervišagić.

Kako piše portal Avaz, Sulejmanović je ubio nevjenčanu suprugu te jednog muškarca i njegova sina, inače turske državljane. Još troje ljudi je ranio na različitim lokacijama u Gradačcu. Riječ je o policajcu te još jednome muškarcu i majci, odnosno supruzi ubijenih turskih državljana.

- Možemo potvrditi da su tri osobe ubijene, a tri osobe ranjene. Osoba (počinitelj) nakon lociranja i prije lišavanja slobode počinila je suicid - izvijestilo je Tužiteljstvo Tuzlanske županije koje vodi istragu.

Nermin Sulejmanović oduzeo si život nakon trostrukog ubojstva
Nermin Sulejmanović oduzeo si život nakon trostrukog ubojstva

Policija će ispitati sve koji su mu davali podršku

Inače, policiji je trebalo oko tri sata da ugase profil i maknu uznemirujuće snimke s interneta.

- Inspektori Odjela za cyber kriminal Federalne uprave policije u Ministarstvu unutarnjih poslova Federacije BiH u suradnji s MUP-om Tuzlanskog kantona i odobrenje nadležnog tužitelja uklonili su snimke s Instagrama te pribavili podatke o korisničkom profilu pa su oni proslijeđeni istražiteljima - rekao je šef kabineta federalnog ministra unutarnjih poslova Ervin Mušinović. Nažalost, bilo je i onih koji su njegov zločin veličali.

Policija je otkrila tko su žrtve ubojstva u BiH. Ubojici ugasili profil na društvenim mrežama
Policija je otkrila tko su žrtve ubojstva u BiH. Ubojici ugasili profil na društvenim mrežama

- Od Federalne uprave policije i Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona zatražit će se da ispita sve osobe koje su na društvenim mrežama, a nakon stravičnog zločina u Gradačcu, podržavale ubojicu i veličale zločin koji je počinio. Bit će zatraženo da se protiv svih osoba, za koje se utvrdi da su počinile kazneno djelo slanjem gnjusnih poruka podrške ubojici, podnesu izvješća o počinjenom kaznenom djelu - rekao je federalni ministar unutarnjih poslova Ramo Isak.

Prijavila ga je - pa ju je ubio

Nakon vijesti o zločinu, na društvenim mrežama oglasila se i Ženska mreža BiH, neformalna grupa koja broji više od 4100 članova. Pozvali su građane da se pridruže spontanim prosvjedima u 15 sati. U objavi na Facebooku apelirali su na institucije države da zaštite sve žene koje prijavljuju nasilje i da po službenoj dužnosti ispituju sve moguće indicije da se nasilje negdje događa.

- Prijavila je nasilje - pa ju je ubio. Ovdje se žene ubijaju jer pružaju otpor. Ovdje se žene ubijaju jer traže zaštitu. Spontano izlazimo na ulice u 15. Uz prometnice, noseći smrtovnice i zviždaljke. (Nemojte blokirati ulice!) Tražimo od institucija ove države da zaštiti sve žene koje prijavljuju nasilje i da po službenoj dužnosti ispituju sve moguće indicije da se nasilje negdje događa - poručili su uz fotografiju osmrtnice na kojoj piše "Žena, supruga, majka. Ubijena jer je prijavila nasilje".

U Hrvatskoj pao zbog droge

Bosanskohercegovački mediji pišu da je Sulejmanović bodybuilder i fitness trener, koji je od ranije poznat policiji. Između ostalog, sudjelovao je u nizu tučnjava, a bavio se i prodajom droge, piše Crna kronika.info. Na društvenim mrežama znao je objavljivati i fotografije svog privođenja s osmijehom na licu.

Kantonalni sud u Tuzli je 2016. raspisao međunarodnu tjeralicu za Nerminom Sulejmanovićem zvanim Ray-Ban, rođenim 10. februara 1988. u Gračanici, zbog nasilničkog ponašanja nad policajcem. Međutim, Sulejmanović je puno poznatiji iz priče o prvom pokušaju krijumčarenja velike količine "trave" u Hrvatskoj.

Kako bi bili sigurni da će krijumčarenje 806 kilograma marihuane proći neopaženo, jedanaestero dilera, uhićenih 2014. u akciji “Nikita”, jednog su čovjeka zadužili da se u Lučkoj kapetaniji raspita hoće li radar vidjeti njihovu brodicu “Poslušan”. Međutim, premda krijumčarsku operaciju ova kapetanija nije detektirala, krijumčari nisu znali da ih cijelo vrijeme tajno nadzire policija i snima njihove telefonske razgovore. Kad je 806 kilograma marihuane skrivene u tankove s gorivom 2. travnja doplovilo u uvalu Peleš pokraj Zečeva, u blizini Primoštena, policajci su uhitili njegovu posadu, ali i sve one koji su kombijem došli preuzeti drogu. Svi su završili u Remetincu, a jedino je nedostajao organizator iz Albanije. Nermin Sulejmanović je, pak, godinu ranije uhićen u Gradačcu kao član narkoskupine Emira Kodžage. Kodžaga se nagodio s Tužiteljstvom za kaznu od dvije godine, a Sulejmanović i ostali pušteni su iz pritvora, da bi Nermin ubrzo “pao” u Hrvatskoj, pisao je Vecernji.ba. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije