To je to što me zanima!

Psihologinja o nepovjerenju u Stožer: 'To nije neočekivano, odluke ne donose rezultate'

Rekla bih da je premijer u poziciji da koju god odluku donese, netko neće s njom biti zadovoljan, rekla je Lauri Korajlija i dodala kako frustracija raste i kako smo kao nacija poprilično frustrirani.
Vidi originalni članak

Veliko istraživanje o pandemiji koje je provela Nova TV pokazalo je kako opada povjerenje građana u Stožer.

- Ovo nisu neočekivani rezultati. S obzirom da imamo novi val do kojeg, da je Stožer radio stvari drugačije, ne bi došlo. Pokazuje se da stvari koje rade i preporuke koje donose ne donose rezultate - komentirala je psihologinja Anita Lauri Korajlija.

ISTRAŽIVANJE O EPIDEMIJI Većina Hrvata podupire rad Stožera, najviše vjeruju Alemki Markotić i žele uvođenje potvrdi

Istraživanje je pokazalo i kako velik broj građana podržava covid potvrde.

- Rekla bih da je premijer u poziciji da koju god odluku donese, netko neće s njom biti zadovoljan - rekla je Lauri Korajlija i dodala kako frustracija raste i kako smo kao nacija poprilično frustrirani.

- Ako je Stožer to donio kao odluku - idemo sad pustiti pa što se dogodi, onda to treba vrlo jasno iskomunicirati s ljudima. Reći 'gledajte, mi ne donosimo nikakve mjere zato što ste odlučili da će svatko od vas od sad brinuti o sebi i o svojoj obitelji i donositi odluke za sebe'. Ovo imam odluke, nemam odluke - rekla je Lauri Korajlija.

- Znanstveni savjet ne izaziva i ne stoji vrlo jasno iza svoje ekspertize i znanstvenih informacija kao cijelo tijelo. Prosječni građanin kaže - a što bih ja trebao odlučiti, vidiš da se ni oni ne mogu dogovoriti - komentirala je psihologinja.

BOLNICE VEĆ OPTEREĆENE Sustav će puknuti za desetak dana? 'Patit će i čitavi odjeli, sustav je potpuno nespreman'

Pandemija je značajno utjecala i na mentalno zdravlje, posebno kod djece.

- Nisu oni ni nitko hodali po svijetu i tražili koronavirus da se zaraze. Oni idu u školu, žive život koji bi trebali - igraju se s vršnjacima, uživaju u tome. I da, netko drugi je trebao napraviti nešto da kad oni to sve skupa rade, budu nešto zaštićeniji. Nažalost, nije - rekla je Lauri Korajlija i dodala kako je važno čuvati mentalno zdravlje.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • jo2hn8ny 02.11.2021.

    Draga nacijo treba izdržati do iduće godine s obzirom da je ta predizborna godina, a da nam je 2023-a godina izborna i tada kreće kupovina glasova. Budimo pametni.

  • 01.11.2021.

    Populizam, stranačko samoveličanje i potpuna nekonkretnost……jedine su karakteristike ovog stožera i vlade.

  • 01.11.2021.

    Pandemija je pokazala, da su rvati izrazito optimistična i inteligentna nacija. A vi ucjenjujte i dalje i bockajte se....

Komentiraj...
Vidi sve komentare