News

Komentari 322

Većina Hrvata podupire rad Stožera, najviše vjeruju Alemki Markotić i žele uvođenje potvrdi

Većina Hrvata podupire rad Stožera, najviše vjeruju Alemki Markotić i žele uvođenje potvrdi

Većina građana odobrava rad Stožera, ali postoji jedan problem – ta potpora se topi. Tako danas 56 posto građana odobrava rad Stožera, a ne odobrava njih 36 posto

Više od 600 dana Hrvatska se bori protiv COVID-a. Dnevnik Nove TV provodi još jedno istraživanje u kojem doznaje razmišljanje građana o pandemiji. Provjeravali su i kojim školskim ocjenama građani ocjenjuju rad Stožera, a u studenom bi tako dobili trojku ili 3,2.

Većina odobrava rad Stožera, ali postoji jedan problem 

Većina građana odobrava rad Stožera, ali postoji jedan problem – ta potpora se topi. Tako danas 56 posto građana odobrava rad Stožera, a ne odobrava njih 36 posto. Ne zna 6 posto i bez odgovora je 2 posto ispitanika. Još prije godinu dana rad Stožera odobravalo je 76 posto ispitanika, a protivnika je bilo manje od 20 posto.

Hrvati najviše vjeruju Alemki Markotić, Lauc dobitnik u godinu dana 

Najveći broj građana vjeruje Alemki Markotić, njih 28 posto. Slijedi Ivan Đikić s potporom od 19 posto, a od prosinca prošle godine on gubi potporu.

Vili Beroš u godinu dana izgubio je potporu i sada ga pozitivnim smatra 12 posto ispitanika. Gordan Lauc četvrti je po redu na ovom popisu i prvi je izbor 8 posto ispitanika. Tako je iza sebe ostavio Davora Božinovića kojega podupire 4 posto građana i Krunoslava Capaka koji može računati na 4 posto potpore.

Netko drugi je za 3 posto građana onaj kojem najviše vjeruju, a da nikome ne vjeruje, izjasnilo se 15 posto građana. Ne zna njih 6 posto.

Većina želi uvođenje covid potvrda 

Većina građana želi uvođenje COVID potvrda, njih 57 posto, a protivi se 41 posto. Ne zna njih 2 posto.

Svaki četvrti Hrvat prebolio Covid 

Većina građana nije preboljela COVID ili njih 75 posto, a četvrtina, odnosno 24 posto građana preboljelo je COVID.

Većina će se cijepiti trećom dozom 

Velika većina, njih 82 posto, cijepit će se trećom dozom, a 12 posto neće, još ne zna 6 posto cijepljenih građan

Napomena 

Istraživanje je provedeno na uzorku od 601 punoljetnog građana, od 29. do 30. studenog 2021. godine. Pogreška mjerenja je +/-4 %.

Najčitaniji članci