To je to što me zanima!

Pula će dobiti džamiju, novac će donirati i Moamer Gadafi?

Gradnja bi trebala početi 2012. godine, nakon što se ishodi lokacijska dozvola. Zapravo će se samo rekonstruirati postojeća zgrada i izgraditi 17 m visok minaret
Vidi originalni članak

U centru Pule 2012. godine trebala bi početi gradnja moderne džamije koja će zadovoljiti oko 5.000 istarskih muslimana, piše Večernji list. Projekt vrijedan oko 14,8 milijuna kuna financira se uglavnom donacijama, a među potencijalnim donatorima je navodno i libijski predsjednik Moamar Gadafi koji još nije potvrdio suradnju. Gradnja džamije još ne može početi zbog žalbe jednog od susjeda na lokacijskoj dozvoli za koju glavni istarski imam Esad Jukan vjeruje da će biti riješena do kraja ove godine. Projektom se  rekonstruira zgrada koja je u vlasništvu Medžlisa Islamske zajednice Pula. Postojeća zgrada nadogradit će se s dvorišne strane, a unutar dvorišta sagradit će se 17,5 metara visok minaret koji bi od postojeće zgrade trebao biti viši za 2,5 metra. 

Idi na 24sata

Komentari 64

  • christian 18.01.2011.

    Meni se sve cini da netko opet kuha na ovim prostorima i da ce vrlo brzo eskalirati i doci do novih sukoba..... Iz ovog ili onog razloga, vlast prkosi narodu (mozda i zato da pokrije svoju sramotu i kradu) i prkosit ce dok u drugi plan ne padne ono sto su ucinili a na povrsinu ispliva netrpeljivost. Ne slazem se da jedan grad kao sto je Pula, poznata po Areni, dobije damiju. Negdje van grada mogu razumjeti, ali ne u centru. Osim toga, neka mi ne komentiraju oni koji zele napisati da su i crkve u centru, jer crkve su tu stoljecima. Mi smo vecinski krscanski narod i taj pritisak da se na svakom cosku gradi damija je pretjeran. U Rijeci postoji, pa ako vec ide u damiju iz Umaga u Pulu onda moze i do Rijeke, jer kilometraza je tu negdje... Pretjeruje se u svakom slucaju!!!!

  • alenov 18.01.2011.

    Zasto postoji toliki animozitet prema Hrvatskim muslimanima u Hrvatskoj? To su gradjani Hrvatske/Hrvati, koji su tu rodjeni, zive, rade u tim gradovima, placaju porez, zive u skladu sa pravnim normama Hrvatske. Zasto ne bi mogli da grade bilo kakav vjerski objekat??? Mislim neki logican komentar, a ne samo "mrzim muslimane jer mi je neko reko da ih trebam mrziti, ne svidja mi se itd". Molim jedan komentar potkrjepljen cinjenicama.

  • Derim 18.01.2011.

    Tko ne postuje svoje-ne postuje ni tudje!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare