To je to što me zanima!

Pulitzer: Djevojka koja je snimila ubojstvo Georga Floyda dobila posebnu pohvalu

Mindy Marqués, članica Odbora, u najavi nagrada rekla je da je 2020. godina bila sasvim različita od svih ostalih u povijesti novinarstva, navodeći pandemiju, sukob rasa, ali i američke predsjedničke izbore
Vidi originalni članak

Darnella Frazier (18), djevojka koja je snimila ubojstvo Georga Floyda prošle godine dobila je "posebnu pohvalu" Odbora za dodjelu Pulitzerovih nagrada zbog snimke koja je promijenila svijet, javlja New York Post.

Frazier je na obljetnicu ubojstva napisala kako joj je 25. svibnja 2020. bio sasvim normalan dan prije nego što je svjedočila tragediji.

Mindy Marqués, članica Odbora, u najavi nagrada rekla je da je 2020. godina bila sasvim različita od svih ostalih u povijesti novinarstva, navodeći pandemiju, sukob rasa, ali i američke predsjedničke izbore:

- Priča Georga Floyda je ne samo pokazala važnost novinarstva već i sve veću važnost običnih građana u potrazi za istinom i pravdom.

Napomenula je da je Frazierina snimka pokrenula ljude da se pobune protiv policijske brutalnosti, kako u Minneapolisu, tako i u ostatku države i svijeta.

10-minutna snimka tragedije je još prisutna na Darnellinom Facebook profilu, a tinejdžericaa je pohvaljena zbog hrabrog snimanja ubojstva. Presuda za Dereka Chauvina, nekadašnjeg policajca i ubojicu Georga Floyda trebala bi biti izrečena 25. lipnja.

Tinejdžerica je na svojem profilu godinu dana nakon incidenta napisala kako je trauma koju je doživjela ostala s njom do danas i da joj je život promijenjen te je shvatila koliko je opasno biti Afro-Amerikanac u Americi.

Nacionalna udruga crnih novinara pohvalila je izbor Odbora te su rekli da je Frazier pomogla promijeniti svijet.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • ZEUS_4 13.06.2021.

    Da bi uspavani Joe pobijedio na izborima. Koja farsa od drzave i njihovih pristasa.

  • herojnad herojima 12.06.2021.

    zašto je uopće taj lik nastradao od strane policije??

Komentiraj...
Vidi sve komentare