To je to što me zanima!

'Puni su praznih obećanja pa sam svoj glas dao Mandžukiću'

LOKALNI IZBORI 2017.: To sam napravio jer mislim da ponuđena dva kandidata ne mogu ništa napraviti konkretno u našoj županiji da spase ovaj brod koji tone, kaže Zlatko (30)
Vidi originalni članak

Izlaznost glasača u Osječko-baranjskoj županiji i ovoga je puta jedna od manjih u cijeloj Hrvatskoj. Razlozi za to mogu se tražiti u puno čimbenika no, jedan od tih je i nepovjerenje u političare i njihova obećanja.

- Zašto da idem glasat', kad to neće ništa promijeniti - najčešći je komentar na pitanje o glasanju. U tome prednjače mladi ljudi koji iz ove županije sve više odlaze. Upravo je to motiviralo mladog, 30-togodišnjeg Zlatka iz Petrijevaca da u oba kruga glasanja za župana osječko-baranjske županije preda nevažeći listić.

- Prvi puta sam prekrižio listić, drugi puta upisao svoj izbor - kaže Zlatko koji je listićem u drugom krugu oduševo nogometne fanove. Naime, umjesto da zaokruži jednog od ponuđenih kandidata, Zlatko je dodao svog - 17. Mario Mandžukić, Forza Juve.

- To sam napravio jer mislim da ponuđena dva kandidata ne mogu ništa napraviti konkretno u našoj županiji da spase ovaj brod koji tone. Jedan je potrošen kao političar i kandidat, a drugi pripada stranci koju nikako ne volim iako ga svi hvale kao mladog i poduzetnog političara. Smatram da nam svi oni samo daju lažna obećanja jer sve što govore već smo čuli 1000 puta. S druge strane, Juventus je klub za koji navijam srcem i dušom, a pogotovo volim Marija Mandžukića koji je sinoćnjim golom u finalu Lige prvaka donio nama navijačima više veselja nego bilo koji političar - kaže Zlatko dodajući kako je prije više pratio politiku jer ga je zanimala situacija u zemlji a onda mu se sve zgadilo.

- Promjena koju bih stvarno volio vidjeti je da mladi iz naše županije me moraju odlaziti iz zemlje trbuhom za kruhom, odvajati se od svojih obitelji, nego ostati tu gdje jesu i tu stvarati svoj bolji život. Neka im to netko konačno omogući - zaključuje Zlatko koji i sam ima svoju mladu obitelj. 
 

Idi na 24sata

Komentari 40

  • mangup@dj 05.06.2017.

    Budala i grbavih drva bit će uvjek

  • Mariana C 04.06.2017.

    Bravo,legendo!Pa tip je realan

  • Gost_Gost 04.06.2017.

    Fora bi bila da je 50% ovakvih listića onih koji su glasali.

Komentiraj...
Vidi sve komentare