To je to što me zanima!

Pupovac: Kad bih bar mogao promaknuti Milanovića u Poglavaša Republike Hrvatske

Odlikovao bih Zorana Milanovića ordenom velereda Dravsko-selotejpskog i ordenom reda Solno-kiselinskog za nemjerljiv doprinos poštivanju žrtava ratnog zločina, sarkastično je komentirao Milorad Pupovac
Vidi originalni članak

Nakon što je Zoran Milanović poništio odluke Ive Josipovića o oduzimanju sedam odlikovanja i čina general-bojnika Branimiru Glavašu, optuženiku za ubojstva srpskih civila u Osijeku početkom 90-ih, oglasio se i čelnik SDSS-a Milorad Pupovac. Milanovića je prozvao za nepoštivanje žrtava u statusu na Facebooku. 

VIŠE NEMA STATUS OSUĐENIKA Predsjednik Milanović vratio Glavašu ratna odlikovanja koja mu je 2010. oduzeo Josipović

-  Da bar imam njihove ovlasti u ime žrtava dravskih, selotejpskih likvidacija u Osijeku 1991. i žrtava u garaži i dvorištu osječkog Kriznog štaba 1991. odlikovao bih predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića ordenom velereda Dravsko-selotejpskog i ordenom reda Solno-kiselinskog za nemjerljiv doprinos poštivanju žrtava ratnog zločina. Kad bih bar imao ovlasti da Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića promaknem u Poglavaša Republike Hrvatske i tako prisnažim neovisnost svakog hrvatskog suda i njegova suca u predmetima suđenja za ratne zločine - napisao je.

SUĐENJE GLAVAŠU Manolić je zaboravio osobnu; Šeks: 'Ja ću jamčiti za njega'

Odlikovanja i čin Glavašu je 2010. oduzeo tadašnji predsjednik Ivo Josipović. Na odluku je reagirao i sam Glavaš koji je na Facebooku napisao:

- Hvala Bogu da imamo predsjednika koji poštuje Ustav, zakone RH i sudske prakse, a ne kao ona ‘kokoš’ koja je, nakon što je izgubila predsjedničke izbore, pokazala srednji ‘prst’ cijeloj naciji. 

MILANOVIĆ: TO JE PORUKA PLENKIJU 'Ograđujem se od Glavaševe podrške, on nije moje društvo'

Glavaš je pred predsjedničke izbore 2020. godine dao podršku Zoranu Milanoviću. 

Idi na 24sata

Komentari 98

  • maks 1991 30.05.2021.

    vojvodo,objasni koga si financiral i naoružaval devedesetih,objasni kako si opljačkal narod preko tesla banke,od kud ti pravo da vrijeđaš našeg predsjednika a ujedno i hrvatski narod bez obzira koje su vjere,sve što je na hrvtskom svetom tlu je hrvatsko

  • fikus 29.05.2021.

    Ovlast da se uopće javljaš i nešto komentiraš je već previše. Odi lijepo kod Vučića i ostale gamadi pa tamo traži ovlasti.

  • uwaga 29.05.2021.

    Da citiram pupija:

Komentiraj...
Vidi sve komentare