To je to što me zanima!

Pupovac o šatoru: To što su im izdali dozvolu je zabrinjavajuće

Zabrinjavajuća je odluka policije da A-HSP-u izda dozvolu za postavljanje šatora, unatoč tome što SNV i SABH godinama na tom mjestu obilježavaju Dan ustanka, kaže Pupovac
Vidi originalni članak

Milorad Pupovac, saborski zastpunik SDSS- a, komentirao je u Saboru šator u Srbu koji je postavila Autohtona hrvatska stranka prava (A-HSP) pored spomenika kako bi spriječila obilježavanje antifašističkog ustanka 27. srpnja 1941. 

- Zabrinjavajuća je odluka policije da im izda dozvolu za postavljanje šatora pored spomenika, unatoč tome što SNV i SABH godinama na tom mjestu obilježavaju Dan ustanka. To je faktično dozvola za ometanje ovog skupa. Policija zanemaruje činjenicu da su ljudi koji su postavili šator sljedbenici poražene ustaške ideologije i promotori te politike u današnjoj Hrvatskoj, širitelji govora mržnje, pozivatelji na nasilje i negiratelji antifašističkih vrijednosti. Drugim riječima, naša je policija odlučila takvu politiku staviti pod svoju zaštitu. A one građane, predstavnike antifašista, koji dolaze tamo kako bi se raspitali što se događa, legitimiraju i privode na informativne razgovore i tretira ih se kao kriminace, kako bi rekli ti iz šatora - zločince. To neće proći - rekao je.

Na pitanje očekuje li sukob 27. srpnja, kaže da je to stvar države.

- Ako će se država odnositi prema ovom šatoru kao prema onom prethodnom, onda naravno da se može očekivati svašta. Ali ne s naše strane. Mi već godinama pišemo policiji da kontra skupovi koji se organiziraju u Srbu predstavljaju izvor prijetnji, širenje mržnje i straha za lokalno stanovništvo i revizionistički pokušaj koji država ne bi smjela dopušati. Mi ćemo učiniti sve da obilježimo 27. srpanj sa svim svojim partnerima, pa i s većim brojem nego ranijih godina. Učinit ćemo to kao dosad, vođeni idejama mira, tolerancije, zajedničkog života i bratstva svih naroda u Hrvatskoj, a prije svega Hrvata i Srba - kaže.

Idi na 24sata

Komentari 166

  • kamila7 17.07.2016.

    daj šuti kad će netko drugi da sjedi i predstavlja srbe u saboru umijesto tebe ,dosta si ti poharačio saborskih plaća u ime manjina

  • Soliterba 12.07.2016.

    super... ne slazem se s time al nek sad stisne petlju cetnik vulin .... treba ta sranja okupljanja zabranit svima osim arheolozima. ..

  • magija 1 12.07.2016.

    Daj ne kenjaj više! Začepi taj zahod ispod nosa!! I odi se pobrini za maltretirane hrvate u toj tvojoj jadnoj srbiji

Komentiraj...
Vidi sve komentare